Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ο «δύσκολος Σεπτέμβριος» του Μαξίμου – Τι φοβάται η κυβέρνηση και ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το «πολιτικό παιχνίδι»
[NewPost]: Ο «δύσκολος Σεπτέμβριος» του Μαξίμου – Τι φοβάται η κυβέρνηση και ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το «πολιτικό παιχνίδι»

[NewPost]: Ο «δύσκολος Σεπτέμβριος» του Μαξίμου – Τι φοβάται η κυβέρνηση και ποιοι παράγοντες θα κρίνουν το «πολιτικό παιχνίδι»

Φθινόπωρο εξελίξεων μπορεί να χαρακτηριστεί το φετινό για το Μέγαρο Μαξίμου το οποίο γνωρίζει καλά πως το τρίμηνο που ακολουθεί θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της κυβέρνησης. Όλα τα βήματα αναμένεται να εξεταστούν προσεκτικά τις επόμενες ώρες στην Ηρώδου Αττικού σε εντατικές συσκέψεις που ξεκινά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες. Και οι τελευταίοι “υπουργοί – εκδρομείς” με τους οποίους επικοινώνησε το newpost.gr ολοκλήρωσαν χθες το σύντομο κύκλο των διακοπών τους και από αύριο θα αρχίσουν να επισκέπτονται τον πρωθυπουργό.

Ο ανασχηματισμός

Η κρισιμότητα των αποφάσεων και το σωστό “timing” είναι το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς θέλει να χρησιμοποιήσει όλα τα “όπλα” που έχει στην “φαρέτρα” του την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να απαντά και να στριμώχνει την ΝΔ . Αυτό ισχύει και με την περίπτωση του ανασχηματισμού , για τον οποίο κυβερνητικά στελέχη εξακολουθούν να εκφράζουν αμφιβολίες κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί πριν από τη ΔΕΘ . Ωστόσο τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί ακόμα.

Στον αντίποδα, παρά το γεγόνος πως οι αλλαγές που φέρεται να έχει στο συρτάρι του ο πρωθυπουργός δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστούν σαρωτικές, οι εισηγήσεις που δέχεται για διορθωτικές κινήσεις που θα δώσουν ένα θετικό πρόσημο και θα συμβάλουν στον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης είναι το κίνητρο προκειμένου κάποια χαρτοφυλάκια να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό χέρια.

Αν αποφασίσει αλλαγές και σε παραγωγικά υπουργεία είναι φυσικό ο Αλέξης Τσίπρας να ανέβει στη ΔΕΘ με το νέο σχήμα”, τόνιζε κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος στο newpost.gr.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!