Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Δύο γραμμές στο υπ. Πολιτισμού για τα μνημεία στο Υπερταμείο – Ζορμπά: «Να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ»
[NewPost]: Δύο γραμμές στο υπ. Πολιτισμού για τα μνημεία στο Υπερταμείο – Ζορμπά: «Να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ»

[NewPost]: Δύο γραμμές στο υπ. Πολιτισμού για τα μνημεία στο Υπερταμείο – Ζορμπά: «Να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ»

Δύο γραμμές φαίνεται πως υπάρχουν στο υπουργείο Πολιτισμού , όσον αφορά την καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ότι πλήθος αρχαίων μνημείων , μεταξύ αυτών και η Κνωσός, βρίσκονται στη λίστα των ακινήτων που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων .

Από τη μία, η υπουργός Πολιτισμού σημειώνει πως προτού πάει η λίστα στο Υπερταμείο έπρεπε να έχει γίνει ξεκαθάρισμα και καλεί το υπουργείο Οικονομικών να διαβεβαιώσει το υπουργείο πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τα μνημεία, ενώ από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός, Κώστας Στρατής, χαρακτηρίζει σαφή τόσο τον νόμο όσο και την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Ζορμπά: «Έπρεπε να έχει γίνει ξεκαθάρισμα»

«Πρόκειται για τον νόμο του 2016 που έδινε στο Υπερταμείο ένα σύνολο των ακινήτων του δημοσίου με εξαίρεση των κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων, των περιοχών Ramsar, των δημόσιων χώρων κ.α. », δήλωσε η κα Ζορμπά στο Θέμα 104,6.

«Πρόκειται για μια νομική διατύπωση του υπουργείου Οικονομικών, επομένως δεν έχω λόγο να την αμφισβητώ», υπογράμμισε.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι κακώς δεν υπήρξε ξεκαθάρισμα προτού πάει η λίστα στο Υπερταμείο. «Πρέπει να δούμε αν αυτό είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή είναι χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο», τόνισε.

Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση λέγοντας ότι «θα δούμε αν είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί». Ζήτησε, δε, «να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ που μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό».

Διαβάστε επίσης: Διευκρινίσεις από το ΥΠΟΙΚ για την εκχώρηση ακινήτων στο Υπερταμείο

«Η λίστα μιλάει για το σύνολο της περιουσίας των ακινήτων του Δημοσίου και ΕΞΑΙΡΕΙ, το λέω με κεφαλαία, ΕΞΑΙΡΕΙ τους αρχαιολογικούς χώρους, όπως και τους περιβαλλοντικούς», διευκρινίζει η υπουργός Πολιτισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!