Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, δίνει νέο νομοσχέδιο
[NewPost]: Δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, δίνει νέο νομοσχέδιο

[NewPost]: Δυνατότητα αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, δίνει νέο νομοσχέδιο

Τη δυνατότητα σε ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης δίνει νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στις διατάξεις του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» προβλέπεται πως δικαίωμα να γίνουν ανάδοχοι γονείς έχουν και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, που σε αυτά βάσει της νομοθεσίας του 2015, συμπεριλαμβάνονται τα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

«Κατάλληλοι για να γίνουν ανάδοχοι γονείς σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις είναι οικογένειες που αποτελούνται από συζύγους ή έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, με ή χωρίς παιδιά, ή μεμονωμένα άτομα, άγαμα ή διαζευγμένα ή σε χηρεία με ή χωρίς παιδιά που μπορούν να είναι συγγενείς εξ αίματος οποιουδήποτε βαθμού με το ανήλικο τέκνο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 8 του επίμαχου νομοσχεδίου.

Από κει και πέρα πάντως υπάρχουν σημαντικές διατάξεις στο νομοσχέδιο που επιχειρούν να βάλουν τάξη στο χάος που επικρατεί στο τομέα όχι μόνο της αναδοχής αλλά και της υιοθεσίας. Χαρακτηριστικό είναι πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καν καταγραφή των παιδιών που χρίζουν σχετικής βοήθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!