Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Δημοσκόπηση: Το 54,1% των πολιτών της ΠΓΔΜ λέει «όχι» στη συμφωνία
[NewPost]: Δημοσκόπηση: Το 54,1% των πολιτών της ΠΓΔΜ λέει «όχι» στη συμφωνία

[NewPost]: Δημοσκόπηση: Το 54,1% των πολιτών της ΠΓΔΜ λέει «όχι» στη συμφωνία

Η πλειοψηφία των πολιτών της ΠΓΔΜ –ποσοστό 54,1%- δεν στηρίζει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την αλλαγή ονομασίας, προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο μεταξύ των Σλαβομακεδόνων της γειτονικής χώρας, σε σχέση με τον αλβανικό πληθυσμό.

Ωστόσο σημαντικό ποσοστό των πολιτών απάντησε πως δεν θα συμμετάσχει στο δημοψήφισμα, παράγοντας που δημιουργεί αβεβαιότητα και ίσως οδηγήσει σε αποκλίσεις μεταξύ της έρευνας και του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος το φθινόπωρο.

Η τηλεφωνική έρευνα της εταιρείας MRCETE Vision για λογαριασμό του mkd.mk διενεργήθηκε το διάστημα 9-15 Ιουλίου, πριν ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ το ερώτημα του δημοψηφίσματος: «Είστε υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ με την αποδοχή της Συμφωνίας ανάμεσα στην “Δημοκρατία της Μακεδονίας” και την Ελληνική Δημοκρατία;».

Παρόλα αυτά, η δημοσκόπηση δείχνει μια σαφή τάση.

Το 54,1% των 1.200 ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν στηρίζει τη συμφωνία για αλλαγή του ονόματος, ενώ το 45,9% απάντησε πως τη στηρίζει.

Μεταξύ των πολιτών που δηλώνουν «μακεδονικής» καταγωγής, οι οποίοι αντιστοιχούσαν στο 75% του δείγματος, το ποσοστό όσων θεωρούν καλή τη συμφωνία περιορίζεται στο 25,5%, ενώ το ποσοστό που χαρακτήρισε κακή τη συμφωνία φτάνει το 74,5%.

Η εικόνα αντιστρέφεται αν εξετάσει κανείς τους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, οι οποίοι θεωρούν θετική τη συμφωνία στο θεαματικό ποσοστό του 94,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!