Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2% το 2018, σε χαμηλό επταετίας η ανεργία
[NewPost]: Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2% το 2018, σε χαμηλό επταετίας η ανεργία

[NewPost]: Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Ανάπτυξη 2% το 2018, σε χαμηλό επταετίας η ανεργία

Θετική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι η οικονομική δραστηριότητα ενισχύεται για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, τονίζει το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο και προβλέπει ότι η συνολική αύξηση του ΑΕΠ για το 2018 θα κυμανθεί περί το 2%

Το Συμβούλιο έδωσε στη δημοσιότητα την τριμηνιαία έκθεσή του ( Σεπτέμβριος 2018) για τις μακροοικονομικές και δημοσιονομικές εξελίξεις. Σε αυτήν μεταξύ άλλων εκτιμά ότι:

- συνεχίζεται σταθερά η βελτίωση στην αγορά εργασίας καθώς το ποσοστό της ανεργίας περιορίστηκε στο 19%, το χαμηλότερο της τελευταίας επταετίας.

- είναι εφικτός ο δηµοσιονοµικός στόχος για το 2018 και υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασής του λόγω σηµαντικής συρρίκνωσης των ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεων της ΓΚ.

- σε υψηλά έτους βρίσκονται οι δείκτες οικονοµικού κλίµατος, καταναλωτικής εµπιστοσύνης, βιοµηχανικής παραγωγής και κύκλου εργασιών στη βιοµηχανία.

Αναλυτικότερα το ΕΔΣ μεταξύ άλλων στην τριμηνιαία έκθεσή του διαπιστώνει ότι:

- Tο ΑΕΠ εκτιµάται ότι αυξήθηκε κατά 1,8% το β’ τρίµηνο του 2018 έναντι του αντιστοίχου τριµήνου του 2017, ενώ σε εξαµηνιαία βάση προσεγγίζει το 2,2%. Το γεγονός ότι η οικονοµική δραστηριότητα ενισχύεται για έκτο συνεχόµενο τρίµηνο αποτελεί θετική εξέλιξη για την οικονοµία και εδραιώνει την προσδοκία για συνολική αύξηση του ΑΕΠ κατά το 2018, περί το 2%, εκτίµηση η οποία ευθυγραµµίζεται πλήρως µε τις ανεξάρτητες προβλέψεις του Ε∆Σ. Η αύξηση οφείλεται κατά βάση στη βελτίωση του εξωτερικού ισοζυγίου λόγω της ανόδου της αξίας των εξαγωγών σε σχέση µε το Β’ τρίµηνο του 2017, καθώς και στη συγκρατηµένη αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, η οποία µετά από τρία διαδοχικά τρίµηνα επανήλθε σε θετικό πρόσηµο (σε σχέση µε το αντίστοιχο τρίµηνο του προηγούµενου έτους).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!