Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του
[NewPost]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του

[NewPost]: Δήμαρχος Ραφήνας: Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης αλλά δεν δόθηκε εντολή ενεργοποίησής του

«Το σχέδιο εκκένωσης δεν ενεργοποιήθηκε γιατί δεν έδωσε ποτέ η πυροσβεστική αυτή την εισήγηση» υποστήριξε ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στην εκπομπή «Ενημέρωση» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μίλησε ακόμα για μαρτυρίες ότι κάτοικοι σε συνεργασία με αστυνομικούς περνούσαν και ειδοποιούσαν στην Ραφήνα τους κατοίκους να φύγουν. «Υπάρχουν άνθρωποι που ειδοποιήθηκαν αλλά αυτό δεν είναι εκκένωση» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Μπουρνούς η φωτιά στο Μάτι «δεν αντιμετωπίστηκε σωστά όταν ξεκίνησε. Χάθηκε η αρχική μάχη λόγω και της διασποράς δυνάμεων και στην Κινέτα, όμως την κρίσιμη αυτή στιγμή δεν δόθηκε ποτέ εντολή για εκκένωση από τον επιχειρησιακό υπεύθυνο της πυροσβεστικής που ήταν στο πεδίο.

Υπήρχε σχέδιο εκκένωσης του Δήμου

Σύμφωνα με τον κ. Μπουρνούς από τον Ιανουάριο του 2018 ο δήμος κοινοποίησε σε περιφέρεια και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστική και Αστυνομία τα σημεία συγκέντρωσης πληθυσμού σε περίπτωση έκτακτων συνθηκών..

«Το επιχειρησιακό αυτό σχέδιο επικαιροποιημένο υπήρχε στο κέντρο επιχειρήσεων του Δήμου Ραφήνας, καθώς εμείς έχουμε και επιχειρησιακό σκέλος με αυτόνομο πυροσβεστικό σταθμό με 5 οχήματα και λειτουργεί υπό του κέντρου επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Όμως λόγω του ότι η φωτιά επεκτεινόταν σε τρεις Δήμους (Ραφήνα, Μαραθώνα, Πεντέλη) και το λόγο έχει περιφέρεια θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο Ξενοκράτης, κάτι που επίσης δεν έγινε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!