Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τα διλήμματα των ΑΝΕΛ και η ακτινογραφία της ΚΟ
[NewPost]: Τα διλήμματα των ΑΝΕΛ και η ακτινογραφία της ΚΟ

[NewPost]: Τα διλήμματα των ΑΝΕΛ και η ακτινογραφία της ΚΟ

Ενώπιον δύσκολων αποφάσεων που θα αναταράξουν το εσωτερικό τόσο της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας όσο και συνολικά του κόμματος βρίσκονται οι ΑΝΕΛ .

Οι χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου πως θα ρίξει την κυβέρνηση με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών δημιουργούν ερωτηματικά για την πλειοψηφία στη Βουλή και το μέλλον της συμφωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόμμα του κ. Καμμένου λαμβάνει αντικρουόμενα μηνύματα για τη στάση του, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις δημοσκοπήσεις. Πρόσωπα που έχουν γνώση των όσων συμβαίνουν στο κόμμα λένε πως οι ΑΝΕΛ δημοσκοπικά εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις από το 2,6% ως και το ισχνό 0,2%.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα πάντως τα πράγματα φαίνεται να είναι συγκεχυμένα: Ο αριθμός των μελών της ΚΟ που ελέγχει ο ίδιος ο κ. Καμμένος και τα οποία είναι αποφασισμένα να τον ακολουθήσουν σε μια ενδεχόμενη ηρωική έξοδο δεν είναι δεδομένος. Ο Κ. Κατσίκης για παράδειγμα έχει δηλώσει πολλές φορές στο παρελθόν και δημόσια πως δεν πρόκειται στηρίξει τη συμφωνία, ενώ σε ιδιωτικές του συνομιλίες ξεκαθαρίζει πως δεν θα «προδώσει» το κόμμα του. Μάλιστα, σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «X FM 94», ο κ. Κατσίκης δήλωσε πως είναι ειλημμένη κομματική απόφαση να πέσει η κυβέρνηση , σημειώνοντας «δεν θα επιτρέψουμε να μπει στη Βουλή (σ.σ. η συμφωνία) και να κυρωθεί γιατί εμείς θα ρίξουμε την κυβέρνηση και θα το αποτρέψουμε». Αντίστοιχα και η κ. Κόλλια Τσαρουχά που για λόγους εντοπιότητας (εκλέγεται στις Σέρρες) θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως δεν αντέχει την συμφωνία.

Στον αντίποδα όμως, υπάρχουν πρόσωπα με κυρίαρχο αυτό του Θανάση Παπαχριστόπουλου που ουσιαστικά έχουν κόψει τις επαφές με το κόμμα τους και δεν είναι καθόλου διατεθειμένα να ακολουθήσουν τις επιλογές της ηγεσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!