Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Die Welt: Η συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών στο εκλογικό πρόγραμμα της Μέρκελ
[NewPost]: Die Welt: Η συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών στο εκλογικό πρόγραμμα της Μέρκελ

[NewPost]: Die Welt: Η συντεταγμένη χρεοκοπία χωρών στο εκλογικό πρόγραμμα της Μέρκελ

Συντεταγμένη χρεοκοπία υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης προβλέπει το εκλογικό σχέδιο του CDU που συζητείται σε συνεδρίαση στο Κερλ της Γερμανίας, αναφέρει δημοσίευμα της Die Welt.

«Θέλουμε να συμπληρώσουμε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας με μία συντεταγμένη χρεοκοπία για τις χώρες της ευρωζώνης», αναφέρει το σχέδιο, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα . Ωστόσο, σημειώνει η εφημερίδα, είναι αμφίβολο αν μπορεί να επιβληθεί μία τέτοια διαδικασία συντεταγμένης χρεοκοπίας στις άλλες χώρες του ευρώ (σ.σ.: δεν περιγράφεται ποια μορφή θα είχε μία τέτοια διαδικασία, αλλά πιθανότατα αυτή θα προβλέπει και κάποιο «κούρεμα» των ομολόγων για τις χώρες που έχουν πρόβλημα χρηματοδότησης από τις αγορές).

«Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η διαδικασία για τις χρεοκοπημένες χώρες θα είναι τότε σαφής, θα μπορούν να ηρεμήσουν οι αγορές στην περίπτωση μίας αδυναμίας πληρωμών. Βέβαια, αναμένεται να αυξηθεί το κόστος δανεισμού των θιγόμενων χωρών, εάν για τους πιστωτές γίνει νωρίτερα προφανές ότι απειλούνται με αδυναμία πληρωμών», σημειώνει η Welt.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!