Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Διχασμένη η ΕΕ για το μεταναστευτικό – Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ζήτησε ο Τσίπρας
[NewPost]: Διχασμένη η ΕΕ για το μεταναστευτικό – Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ζήτησε ο Τσίπρας

[NewPost]: Διχασμένη η ΕΕ για το μεταναστευτικό – Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ζήτησε ο Τσίπρας

«Οι εντάσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη έχουν έλθει ξανά στην επιφάνεια», ανέφερε σε επιτιμητικό τόνο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, από το βήμα της άτυπης Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό στο Σάλτσμπουργκ, καλώντας παράλληλα να τερματιστεί το «παιχνίδι των αλληλοκατηγοριών», που επιμένει παρά τη μεγάλη μείωση του αριθμού των αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στις ευρωπαϊκές ακτές σε σύγκριση με την κορύφωση των ροών το καλοκαίρι του 2015. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αν αυξηθούν οι ροές προς Ελλάδα λόγω της εκρηκτικής κατάστασης που επικρατεί στο Ίντλιμπ.

«Δεν μπορούμε πλέον να διχαζόμαστε ανάμεσα σε εκείνους που θέλουν να επιλύσουν το πρόβλημα των ροών της παράνομης μετανάστευσης και εκείνους που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να προσποριστούν πολιτικό όφελος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, καλώντας τους ηγέτες να «προχωρήσουν στην αντιμετώπισή του».

Ως προς τη συζήτηση για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, αυτή έγινε μετά το καλοκαιρινό διπλωματικό μπραντεφέρ στη Μεσόγειο με αφορμή τα πλοία που διέσωζαν μετανάστες, στα οποία πλέον η Ιταλία αρνείται να ανοίξει τα λιμάνια της εάν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις για την ανακατανομή των αιτούντων άσυλο σε όλη την Ευρώπη.

«Ειλικρινά, δεν περιμένω τίποτα σημαντικό (…) Αλλά ακόμα κι αν η Ευρώπη επιδείξει για νιοστή φορά ότι είναι απόλυτα ανύπαρκτη και αδιάφορη (για το μεταναστευτικό ζήτημα), θα αναλάβουμε δράση από τη δική μας πλευρά συνάπτοντας διμερείς συμφωνίες», διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!