Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Το διακύβευμα των εκλογών που θέτει ο Κ. Μητσοτάκης
[NewPost]: Το διακύβευμα των εκλογών που θέτει ο Κ. Μητσοτάκης

[NewPost]: Το διακύβευμα των εκλογών που θέτει ο Κ. Μητσοτάκης

Με το τρίτο μνημόνιο να φτάνει στο τέλος του τον κοντινό Αύγουστο και τις Βρυξέλλες να στέλνουν αλλεπάλληλα μηνύματα προς την Αθήνα για σκληρή εποπτεία στη συνέχεια, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να διαφοροποιηθούν πολιτικά και να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις τους με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες κάλπες. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ήδη το δίλλημα της πιο κρίσιμης, ίσως, εκλογικής αναμέτρησης της Μεταπολίτευσης.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, οι πολίτες στις εκλογές δεν θα κρίνουν «τη διχαστική λογική του κ. Τσίπρα», αλλά «ποιος μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα περίοδο ευημερίας και ασφάλειας» και «ποιός θα διαφυλάξει τη συνοχή της σε ένα περιβάλλον γεωπολιτικά και οικονομικά ταραχώδες». Με σαφή στόχευση να πάρει καθαρές αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σταθεί στην απέναντι όχθη από τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνει ότι το αναπτυξιακό σχέδιο που διαπραγματεύεται η σημερινή κυβέρνηση δεν τον δεσμεύει.

«Αλλιώς γιατί να κάνουμε εκλογές ; Για να είμαι δεσμευμένος σε μια πολιτική που θα έχει συμφωνήσει ο κ. Τσίπρας με τους ευρωπαίους και που δεν θα ενσωματώνει τις δικές μου προτεραιότητες;», διερωτάται. Με τον τρόπο αυτό θέλει να πείσει τους πολίτες ότι «δεν είναι όλοι το ίδιο» και πως η ΝΔ μπορεί να είναι η εναλλακτική επιλογή για τη χώρα. Το μήνυμα αυτό έχει σταλεί από τον κ. Μητσοτάκη ήδη και προς τους δανειστές, τους οποίους θα έχει απέναντί του στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μετά τις εκλογές .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!