Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Διαφωνεί ο Γ. Μιχελογιαννάκης με το όριο των 15 ετών για την αλλαγή φύλου
[NewPost]: Διαφωνεί ο Γ. Μιχελογιαννάκης με το όριο των 15 ετών για την αλλαγή φύλου

[NewPost]: Διαφωνεί ο Γ. Μιχελογιαννάκης με το όριο των 15 ετών για την αλλαγή φύλου

«Συμφωνώ σε όλα εκτός το όριο ηλικίας των 15 ετών», τονίζει ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης , όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ταυτότητα αλλαγής φύλου , που συζητείται σήμερα στη Βουλή, καλώντας την κυβέρνηση να το επανεξετάσει.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει:

«Είναι γνωστό ότι οι τρανσέξουαλ άνθρωποι έχουν το μικρότερο προσδόκιμο ζωής και αποτελούν μια κοινότητα που δέχεται συχνά δολοφονικές επιθέσεις σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Λατινική Αμερική, Τουρκία και αλλού. Είναι γνωστό ότι τα διεμφυλικά άτομα αντιμετωπίζουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα, στην εκπαίδευση, στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και στις προνιακές παροχές, ενώ υφίστανται ψυχολογική και σωματική βία».

«Μέχρι τώρα χρειάζονταν ψυχιατρική εξέταση και χειρουργική επέμβαση για να αλλάξουν φύλο, γεγονός που σήμαινε ακρωτηριασμό του ανθρώπου, που γνωρίζουμε ότι ο Ο.Η.Ε. το καταδικάζει ως βασανιστήριο, η προσωπική αίσθηση του σώματος επιλέγεται ελεύθερα από το ίδιο το άτομο, τα παραπάνω καλύπτονται από την ευρωπαϊκή σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και την παγκόσμια χάρτα δικαιωμάτων», προσθέτει ο κ. Μιχελογιαννάκης και καταλήγει:

«Όμως η δυνατότητα επιλογής στα 15 έτη της αλλαγής φύλου, ως γιατρός που γνωρίζω την γενική ψυχολογία του ατόμου με βρίσκει αντίθετο, παρακαλώ την κυβέρνηση να επανεξετάσει το όριο ηλικίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!