Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Τα δέκα κρίσιμα μέτρα που φέρνει η μεταμνημονιακή εποχή
[NewPost]: Τα δέκα κρίσιμα μέτρα που φέρνει η μεταμνημονιακή εποχή

[NewPost]: Τα δέκα κρίσιμα μέτρα που φέρνει η μεταμνημονιακή εποχή

Τέλος στον στενό κορσέ, ο οποίος είχε “φορεθεί” από τους πιστωτές, τα τελευταία 8 χρόνια, στη χώρα μας με τα μνημόνια και την εφαρμογή προαπαιτούμενων για την καταβολή δόσεων δανείων θα επιδιώξει να βάλει η κυβέρνηση μετά το τέλος του προγράμματος στις 20 Αυγούστου. Ωστόσο τα πράγματα και οι μεταμνημονιακές συνθήκες κάθε άλλο παρά ιδανικές θα μοιάζουν ή θα είναι.

Τα μνημόνια μπορεί να λείψουν, όχι όμως και η ενισχυμένη επιτήρηση από πλευράς των δανειστών που θα διατηρηθεί για δύο τουλάχιστον χρόνια . Χρονικό διάστημα κατά το οποίο η κυβέρνηση θα πρέπει να παραμένει σταθερή στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, να υλοποιεί όσα ψήφισε μετά από συμφωνία με τους πιστωτές και κυρίως να μη λοξοδρομήσει στις γνωστές ελληνικές πρακτικές του πελατειακού κράτους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα έχουν ως έργο τους να συντάσσουν εκθέσεις συμμόρφωσης για τη χώρα μας τέσσερις φορές το χρόνο, και αν διαπιστώνουν αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα θα μπορούν να εισηγούνται στο Eurogroup αναστολή μέρους των παρεμβάσεων στο χρέος αλλά ακόμη και τη λήψη διορθωτικών μέτρων.

Στο διάστημα της μεταμνημονιακής εποχής από τον Σεπτέμβριο του 2018 έως τα τέλη του 2019 θα πρέπει να ολοκληρωθούν από ελληνικής πλευράς αρκετές εκκρεμότητες που ξέμειναν ως “ουρές” από την γ’ και δ’ αξιολόγηση του τρίτου προγράμματος προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!