Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Η ΕΕ χρηματοδοτεί 14 καινοτόμα σχέδια υψηλού επιπέδου
[NewPost]: Η ΕΕ χρηματοδοτεί 14 καινοτόμα σχέδια υψηλού επιπέδου

[NewPost]: Η ΕΕ χρηματοδοτεί 14 καινοτόμα σχέδια υψηλού επιπέδου

Τη χρηματοδότηση 14 έργων υψηλού επιπέδου με συνολικά 34 εκατ. ευρώ προκειμένου να εισαγάγουν ταχύτερα τις καινοτομίες τους στην αγορά, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της δράσης «Επιτάχυνση της καινοτομίας» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (EIC). Στις κοινοπραξίες που θα επωφεληθούν των ευρωπαϊκών κονδυλίων περιλαμβάνονται και 11 ελληνικοί φορείς, τόσο ιδιωτικές εταιρίες όσο και δημόσιοι φορείς (ΤΕΙ Κρήτης, Πολυτεχνείο, ΔΕΗ).

Στα έργα που επιλέγονται για χρηματοδότηση περιλαμβάνεται νέα τεχνολογία ανακύκλωσης για την εισαγωγή καουτσούκ από ελαστικά «στο τέλος του κύκλου ζωής τους» στις γραμμές παραγωγής, ένα σύστημα για την καταπολέμηση της θνησιμότητας των αποικιών μελισσών (συμμετέχει ως εταίρος το ΤΕΙ Κρήτης), καθώς και ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που βελτιώνει την ποιότητα των βίντεο και περιορίζει την κίνηση βίντεο συνεχούς ροής στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η δράση «Επιτάχυνση της καινοτομίας» που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» αφορά ριζικά νέα, πρωτοποριακά προϊόντα, υπηρεσίες, διαδικασίες ή επιχειρηματικά μοντέλα που ανοίγουν νέες αγορές. Προσφέρει έως και 3 εκατ. ευρώ ανά σχέδιο σε κοινοπραξίες αποτελούμενες από τρεις έως πέντε εταίρους, οι οποίες περιλαμβάνουν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), βιομηχανικούς φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και άλλους παράγοντες όπως φυτώρια επιχειρήσεων, επενδυτές ή τον δημόσιο τομέα. Η εν λόγω δράση αφορά σχετικά ώριμες πρωτοποριακές τεχνολογίες, έννοιες και επιχειρηματικά μοντέλα που βρίσκονται κοντά στην αγορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!