Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μ. Χαρακόπουλος: Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός για τα αναδρομικά των ενστόλων;
[NewPost]: Μ. Χαρακόπουλος: Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός για τα αναδρομικά των ενστόλων;

[NewPost]: Μ. Χαρακόπουλος: Πότε θα σταματήσει ο εμπαιγμός για τα αναδρομικά των ενστόλων;

Αν θα συμμορφωθεί η κυβέρνηση με τις δικαστικές αποφάσεις για την απόδοση των αναδρομικών στα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας τέλος στον εμπαιγμό τους, ρωτά ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, τον υπουργό Οικονομικών κ.ΕυκλείδηΤσακαλώτο.

Στην ερώτησή του το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει :«Μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις του μηνός Φεβρουαρίου 2018, διαπίστωσαν τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι μειώσεις οφείλονται στη λήξη των αναδρομικών δόσεων που προέβλεπε ο ν. 4307/2014 με τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε χορηγήσει το 50% των περικοπών που είχαν επιβληθεί σε μισθούς και συντάξεις το 2012 και είχε προγραμματίσει την χορήγηση του υπολοίπου 50% για το έτος 2016, σεβόμενη τις αποφάσεις του ΣτΕ (2192 και 2196/2014).

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν πάψει να απαριθμούν τις απατηλές υποσχέσεις του υπουργού Άμυνας κ. Καμμένου, περί χορήγησης του υπολοίπου 50% ή της “εξεύρεσης ισοδυνάμων”, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας παραμένει σε …αφωνία. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τις εξαγγελίες της περί αποκατάστασης των αποδοχών στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη, αρνούμενη να συμμορφωθεί ως προς την εκτέλεση των σχετικών δικαστικών αποφάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!