Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Χανιά: Η δημοτική αγορά «ξαναχτίζεται» μετά από 107 χρόνια
[NewPost]: Χανιά: Η δημοτική αγορά «ξαναχτίζεται» μετά από 107 χρόνια

[NewPost]: Χανιά: Η δημοτική αγορά «ξαναχτίζεται» μετά από 107 χρόνια

Εκατόν πέντε χρόνια μετά την ανέγερση της κι ενώ το ξεχωριστό για την πόλη των Χανίων μνημείο έχει υποστεί τις σημαντικές φθορές του χρόνου «ξαναχτίζετε» η Δημοτική Αγορά.

Η δημοτική αρχή προχωρά στην ενεργοποίηση υπηρεσίας επιχειρησιακής οργάνωσης του έργου της Δημοτικής Αγοράς βάζοντας με τον τρόπο αυτό στην τελική ευθεία την προσπάθεια για την ανακατασκευή- αποκατάσταση του μνημείου που αποτελεί ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς για την πόλη των Χανίων.

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, «μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας και σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου θα εξασφαλίσουμε τη βάση του σχεδίου εκκένωσης των καταστημάτων της δημοτικής αγοράς κατά ανώτατο διάστημα 12 μηνών, όπως έχουν συμφωνήσει μαζί μου και εγγράφως έχουν δεσμευτεί όλοι οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς».

Σύμφωνα με τον κ Βάμβουκα, «επιδίωξη μας είναι το συντομότερο δυνατόν να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του μνημείου. Πρέπει να εξασφαλίσουμε τη γρήγορη και σωστή αποκατάσταση του. Αυτό μας κινητοποιεί να αντιμετωπίσουμε το έργο με τη δέουσα σοβαρότητα, προσοχή και υπευθυνότητα».

Η ανακατασκευή της αγοράς έχει κριθεί απαραίτητη δεδομένου ότι το σταυροειδές μνημείο έχει υποστεί από το χρόνο σημαντικές φθορές τόσο στον κύριο κορμό του όσο και στην οροφή, ενώ η μελέτη ανακατασκευής θα προβλέπει την πλήρη αποκατάσταση του μνημείου χωρίς να αλλοιώνονται τα κύρια χαρακτηριστικά του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!