Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Χάνει έδαφος το Ισλαμικό Κράτος – Τζιχαντιστές αφήνουν τα όπλα τους (φωτό)
[NewPost]: Χάνει έδαφος το Ισλαμικό Κράτος – Τζιχαντιστές αφήνουν τα όπλα τους (φωτό)

[NewPost]: Χάνει έδαφος το Ισλαμικό Κράτος – Τζιχαντιστές αφήνουν τα όπλα τους (φωτό)

Σε οπισθοχώρηση φαίνεται πως οδηγούνται οι τζιχαντιστές, σε ορισμένα σημεία των μαχών της Μοσούλης. Φωτογραφίες δείχνουν οπλισμό του Ισλαμικού Κράτους να έχει εγκαταλειφθεί σε αποθήκες και άλλα σημεία που ήταν κέντρα τζιχαντιστών. Ο ιρακινός στρατός βρήκε σύμβολα, σημαίες και άλλα αντικείμενα. Το υλικό που βρέθηκε μεταφέρεται με φορτηγά σε ελεγχόμενο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC,οι ιρακινές και συμμαχικές δυνάμεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τη Μοσούλη και κερδίζουν έδαφος. Ο τζιχαντιστές έχουν εγκαταλείψει 10 χωριά γύρω από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος εκτιμάται πως έχει περίπου 5000 άτομα για την υπεράσπιση της Μοσούλης, ώστε να αποτρέψει την ανακατάληψη. Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις ότι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιήσουν ανθρώπους ως ασπίδες. Όπως μεταδίδει το BBC οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους ανθρώπους ως ασπίδες, όσο πλησιάζουν οι δυνάμεις του ιρακινού στρατού.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ιράκ πλησιάζουν στη Μοσούλη από τα νότια, την ίδια στιγμή που οι οι Κούρδοι προσεγγίζουν από τα ανατολικά, με στόχο, τελικά, την περικύκλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!