Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 13 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Χαλάρωση στα capital controls: «Ξεκλειδώνει» το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών
[NewPost]: Χαλάρωση στα capital controls: «Ξεκλειδώνει» το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών

[NewPost]: Χαλάρωση στα capital controls: «Ξεκλειδώνει» το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών

Σε νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Όπως είχε γράψει το Newpost , με την εφαρμογή των αλλαγών αίρονται δύο σημαντικοίπεριορισμοί των capital controls που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα νέου λογαριασμού σε τράπεζα και την εισαγωγή φρέσκου χρήματος από τράπεζες του εξωτερικού και την κατάθεσή του σε ελληνικές τράπεζες .

Ειδικότερα, δεν θα απαιτείται πλέον βεβαίωση εργοδότη, όπως ισχύει σήμερα. για να ανοίξει κάποιος νέο τραπεζικό λογαριασμό (κατά βάση λογαριασμό μισθοδοσίας), αλλά θα μπορεί να το κάνει ελεύθερα όπως και επίσης νέο τραπεζικό λογαριασμό θα μπορεί να ανοίγει και μια επιχείρηση .

Από την άλλη, όσοι αποταμιευτές φέρουν φρέσκο χρήμα στη χώρα μας από τράπεζες του εξωτερικού και το καταθέσουν σε ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να το αποσύρουν οποτεδήποτε και εξ ολοκλήρου και δεν θα ισχύει για αυτούς ο σημερινός περιορισμός για ελεύθερη ανάληψη μόνον σε ποσοστό 50% του ποσού.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΟΙΚ:

  • Επιτρέπεται πλέον το άνοιγμα λογαριασμού στα φυσικά πρόσωπα που μέχρι σήμερα δεν διέθεταν τραπεζικό λογαριασμό, όψεως ή καταθετικό, καθώς και η προσθήκη συνδικαιούχου σε λογαριασμό, μέσω της δημιουργίας νέου κωδικού πελάτη (Customer ID) σε πιστωτικό ίδρυμα. Προϋπόθεση για το άνοιγμα λογαριασμού είναι η μη ύπαρξη διαθέσιμου λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα του οποίου να είναι δικαιούχος, για το λόγο αυτό θα υποβάλλεται από τον αιτούντα σχετική υπεύθυνη δήλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!