Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αξιωματούχος ΝΑΤΟ στο Reuters: H Τουρκία θα αναλάβει μεγαλύτερη αποστολή στο Αιγαίο
[NewPost]: Αξιωματούχος ΝΑΤΟ στο Reuters: H Τουρκία θα αναλάβει μεγαλύτερη αποστολή στο Αιγαίο

[NewPost]: Αξιωματούχος ΝΑΤΟ στο Reuters: H Τουρκία θα αναλάβει μεγαλύτερη αποστολή στο Αιγαίο

Μια είδηση βόμβα μεταδίδει σήμερα το Reuters, το οποίο, επικαλούμενο αξιωματούχο του ΝΑΤΟ , αποκαλύπτει ότι η Τουρκία θα ”κάνει πίσω” στην αποστολή του οργανισμού για το μεταναστευτικό στο Αιγαίο , καθώς από τις αρχές του χρόνου θα έχει την επίβλεψη μιας ευρύτερης αποστολής στην περιοχή.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος Γκόρντον Μέσεντζερ, λόγω των ”ελληνοτουρκικών” ευαίσθητων σχέσεων, η πιθανότητα είναι ότι η Τουρκία θα έχει την εποπτεία της αποστολής, αλλά θα υπάρχει μια ομάδα που θα ασχοληθεί και με το Αιγαίο.

Συμπληρώνει δε, ότι ”έχοντας έναν Τούρκο διοικητή σε τόσο ευαίσθητα νερά είναι πολύ δύσκολο για τους Έλληνες”.

Όπως αναφέρει, επίσης, το Reuters οι διπλωμάτες έχουν πει ότι η Τουρκία είναι δυσαρεστημένη που τα πλοία του ΝΑΤΟ κινούνται στα νερά που εκείνη και η Ελλάδα έχουν ”συγκρουστεί” για καιρό και εξακολουθεί να ανησυχεί ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει το πάνω χέρι σε μια διαμάχη σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου.

Μάλιστα, όπως προσθέτει το δημοσίευμα, ένα πιθανό τέλος στην αποστολή του ΝΑΤΟ, η οποία συμφωνήθηκε τον Φεβρουάριο μπορεί να εγείρει ανησυχίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα νέο μεταναστευτικό ρεύμα από την Τουρκία, δεδομένης και της οικονομικής συμφωνίας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!