Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Αβραμόπουλος: Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κυβερνοαπειλών
[NewPost]: Αβραμόπουλος: Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κυβερνοαπειλών

[NewPost]: Αβραμόπουλος: Διεθνής συνεργασία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων κυβερνοαπειλών

Την ανάγκη για μια συνεκτική και λειτουργική πολιτική για την κυβερνοασφάλεια, καθώς ο κόσμος μας γίνεται όλο και πιο συνδεδεμένος και ψηφιοποιημένος, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος . Εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε υπουργική διάσκεψη που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι σχετικά με την Kυβερνοασφάλεια και την εγκληματικότητα στο διαδίκτυο, ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο ένα σημαντικό ζήτημα για τις δημοκρατίες μας, τα θεσμικά μας όργανα, τις εκλογικές διαδικασίες και την ασφάλεια των κοινωνιών μας, που απασχολεί σε παγκόσμιο επίπεδο τους πολίτες και τις κυβερνήσεις, τις οικονομίες και τις επιχειρήσεις, καθώς και τις εταιρείες του διαδικτύου και επισήμανε πως η ψηφιακή και διαδικτυακή ασφάλεια είναι αλληλένδετη με τη φυσική ακεραιότητα και ασφάλειά μας.

Στη συνέχεια ο Ευρωπαίος επίτροπος μίλησε για τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρει το διαδίκτυο για επικοινωνία, ανταλλαγή γνώσης και μάθηση, αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν, λέγοντας πως τα διαδικτυακά μέσα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για παράνομο οικονομικό όφελος ή αθέμιτους πολιτικούς σκοπούς, από τρομοκράτες, εγκληματίες και άλλους παράγοντες. «Ενώ η διάπραξη εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο είναι εύκολη, οι συνέπειές τους μπορούν να είναι καταστροφικές και ο εντοπισμός και η απόδοση ευθυνών δυσχερής» σημείωσε.

Επικαλούμενος την τελευταία έκθεση αξιολόγησης της Europol για τη δράση του Οργανωμένου Εγκλήματος στο διαδίκτυο, ο κ. Αβραμόπουλος είπε πως παρέχει σημαντικά ευρήματα και προσέθεσε πως το Darknet (σκοτεινό διαδίκτυο) παραμένει τομέας που εγείρει ανησυχίες, ενώ παρατηρείται σύγκλιση μεταξύ του κυβερνοεγκλήματος και της τρομοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!