Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Αβάνα: Οι σύμμαχοι της Κούβας μαζί με χιλιάδες λαού αποτίνουν φόρο τιμής στον Κάστρο (φωτό)
[NewPost]: Αβάνα: Οι σύμμαχοι της Κούβας μαζί με χιλιάδες λαού αποτίνουν φόρο τιμής στον Κάστρο (φωτό)

[NewPost]: Αβάνα: Οι σύμμαχοι της Κούβας μαζί με χιλιάδες λαού αποτίνουν φόρο τιμής στον Κάστρο (φωτό)

Οι αριστεροί σύμμαχοι της Κούβας και ο ανώτατος αξιωματούχος της Ουάσιγκτον στην Αβάνα συμμετείχαν μαζί με ένα εκτεταμένο πλήθος κουβανών σε μια διαδήλωση χθες για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ Κάστρο, τον άνθρωπο που έχτισε ένα κομμουνιστικό κράτος στο κατώφλι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Κάστρο απεβίωσε την Παρασκευή, στα 90 του χρόνια , μια δεκαετία αφότου παραχώρησε την ηγεσία της χώρας στον μικρότερο αδελφό του Ραούλ Κάστρο, 85.

Με τον Ραούλ Κάστρο στο πλευρό του, ο χαρισματικός Φιντέλ Κάστρο καθοδήγησε τους γενειοφόρους επαναστάτες που ανέλαβαν την εξουσία σε επανάσταση το 1959 και κυβέρνησαν το νησί εν μέσω αντίστασης από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κράτησε ωσότου να την αναστρέψει το 2014 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και να ξεκινήσει την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων.

Για πολλούς, ιδιαίτερα στη Λατινική Αμερική και την Αφρική, ο Κάστρο αποτελούσε σύμβολο της αντίστασης στον ιμπεριαλισμό, έχοντας ανατρέψει έναν δικτάτορα που υποστηριζόταν από τις ΗΠΑ, και υπέρμαχο των φτωχών. Άλλοι, μεταξύ των οποίων και πολλοί στην μεγάλη εξόριστη κοινότητα Κουβανών στο Μαϊάμι,τον καταδίκαζαν ως τύραννο που φυλάκιζε τους αντιπάλους του και κατέστρεψε την οικονομία μέσω του σοσιαλισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!