Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αθώοι Ηριάννα και Περικλής
[NewPost]: Αθώοι Ηριάννα και Περικλής

[NewPost]: Αθώοι Ηριάννα και Περικλής

«Κόντρα» στην εισαγγελική πρόταση που τους ήθελε και τους δυο ενόχους για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε ομόφωνα τους δυο κατηγορουμένους της Ηριάννα και Περικλή.

Σύμφωνα με τοlaw&order.gr , υποστηρικτές των δυο κατηγορουμένων στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασαν σε κλάματα, χειροκροτήματα και συνθήματα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν το δικαστήριο στην αθώωση των κατηγορουμένων, έθεσε υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας και επισήμανε ότι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου δεν έδειξε στοιχείο επιβαρυντικό για τους κατηγορούμενους.

Επίσης, ο πρόεδρος είπε ότι «δεν ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις» χαρακτηρίζοντας «εντόνως αμφισβητούμενο το δείγμα DNA το οποίο ήταν χαμηλής ποιότητας και ποσότητας.»

Είχε προηγηθεί η πρόταση – καταπέλτης της εισαγγελέως της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που ζήτησε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων οι οποίο να σημειωθεί πως σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας τους. Ήταν έγκλειστοι τον τελευταίο χρόνο.

Πάντως νωρίτερα “καταπέλτης” ήταν η εισαγγελέας, η οποία με πρότασή της προς το δικαστήριο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι όπως και πρωτοδίκως, προκαλώντας τις αντιδράσεις μελών του ακροατηρίου.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας υποστήριξε πως η πραγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε, ανέφερε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!