Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Ασφυκτική πίεση από Eurogroup σε Ιταλία: Διορθώστε τον προϋπολογισμό σας
[NewPost]: Ασφυκτική πίεση από Eurogroup σε Ιταλία: Διορθώστε τον προϋπολογισμό σας

[NewPost]: Ασφυκτική πίεση από Eurogroup σε Ιταλία: Διορθώστε τον προϋπολογισμό σας

Νέο σκληρό μήνυμα στην Ιταλία έστειλε το Eurogroup , το οποίο ζήτησε από τη Ρώμη να προχωρήσει σε αλλαγή του προϋπολογισμού της.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup «συζητήσαμε αναφορικά με τη θέση της Επιτροπής σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού της Ιταλίας για το 2019, που εκδόθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2018 και συμφωνούμε με την αξιολόγηση της Επιτροπής».

«Υπενθυμίζουμε τη σημασία των υγιών δημόσιων οικονομικών και του συντονισμού τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης ως προϋπόθεση για την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της νομισματικής ένωσης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Σεντένο ανέφερε πως «ανυπομονούμε από την ιταλική κυβέρνηση και την Επιτροπή να ξεκινήσουν έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο, προκειμένου να προετοιμαστεί ένα αναθεωρημένο δημοσιονομικό σχεδίου το οποίο θα είναι σύμφωνο με το Συμφώνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης»

Ο Μάριο Σεντένο επεσήμανε, ακόμη, ότι ο υπ. Οικονομικών της Ιταλίας Τζοβάνι Τρία, εξήγησε τη στρατηγική της Ρώμης στον προϋπολογισμό και «αναμένουμε το αναθεωρημένο προσχέδιο».

Από την πλευρά του ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε πως για πρώτη φορά δεν υιοθετήθηκε ένας προϋπολογισμός κράτους-μέλους. «Η επιτροπή σέβεται την ανεξαρτησία κάθε κράτους, αλλά πρέπει να είναι σεβαστοί και οι κανόνες της Ε.Ε.».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!