Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Άρθρο Δ. Βέττα: «Σκάνδαλο Novartis. Ένας σύγχρονος Μινώταυρος»
[NewPost]: Άρθρο Δ. Βέττα: «Σκάνδαλο Novartis. Ένας σύγχρονος Μινώταυρος»

[NewPost]: Άρθρο Δ. Βέττα: «Σκάνδαλο Novartis. Ένας σύγχρονος Μινώταυρος»

Στον αρχαιοελληνικό μύθο ο Μινώταυρος, προϊόν ενός αφύσικου ζευγαρώματος, σκοτώθηκε από τον Θησέα και η πόλη των Αθηνών γλύτωσε από την εισφορά της σε αίμα που είχε επιβάλει ο Μίνωας.

Στο σκάνδαλο της Novartis μπορεί να γίνεται λόγος για έναν σύγχρονο μινώταυρο, που χαρακτηρίζεται από την ευελιξία, την προσαρμοστικότητα αλλά και την ευφυία των δημιουργών του να εξασφαλίζουν τις προϋποθέσεις ύπαρξης και αναπαραγωγής του. Η διαπλοκή έχοντας χτίσει τον δικό της λαβύρινθο ικανοποιούσε την ακόρεστη πείνα του, ενώ εξασφάλιζε το είδος της με τον κορβανά των πολιτών.

Η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών εις βάρος του πολυεθνικού φαρμακευτικού κολοσσού και των πρακτικών που εφάρμοζε για την επικράτηση των σκευασμάτων της στη φαρμακευτική αγορά (την υπόθεση ξετύλιξαν οι αμερικάνικες διωκτικές αρχές, το FBI, καθώς υποψιάζονται ότι η Novartis ασκεί αθέμιτο ανταγωνισμό σε αμερικάνικες φαρμακοβιομηχανίες) έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό. Διότι σε ό,τι αφορά το ελληνικό σκέλος της υπόθεσης και σύμφωνα πάντα με τα μέχρι τώρα στοιχεία και τις καταθέσεις τριών «προστατευμένων μαρτύρων» φέρονται ως εμπλεκόμενοι πολιτικά πρόσωπα. Συγκεκριμένα, δύο πρώην πρωθυπουργοί και οχτώ πρώην υπουργοί. Να σημειωθεί ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειδικού ενδιαφέροντος για την Novartis , αφού η τιμή ενός σκευάσματος επηρέαζε την τιμή του διεθνώς. Έτσι, μια αύξηση 10 σεντ στην Ελλάδα, μεταφραζόταν σε κέρδη αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για την εταιρεία.

Η μέχρι τώρα στάση της αντιπολίτευσης, κυρίως της Ν.Δ .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!