Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Άρθρο Ι. Σαρακιώτη: «Τα αυστριακά όνειρα θερινής νυκτός της ΝΔ»
[NewPost]: Άρθρο Ι. Σαρακιώτη: «Τα αυστριακά όνειρα θερινής νυκτός της ΝΔ»

[NewPost]: Άρθρο Ι. Σαρακιώτη: «Τα αυστριακά όνειρα θερινής νυκτός της ΝΔ»

Η Ευρώπη αλλάζει, η Ευρώπη αντιστέκεται, η Ευρώπη αγωνιά να διαφυλάξει τις αξίες της. Η υπό σύσταση νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά θέτει σε αμφισβήτηση κεκτημένα δικαιώματα, με συγκεκριμένους θιασώτες και εμπνευστές τόσο μεταξύ των παλαιών όσο και των νεότερων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το προσωπείο των εν λόγων ηγετίσκων είναι πανομοιότυπο σε όλες τις περιπτώσεις, με μία ευρεία ατζέντα από την απεμπόληση των ανθρωπιστικών ιδεωδών στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού, έως τον οικονομικό απομονωτισμό και από τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους έως την εισαγωγή της σοβινιστικής ρητορικής στον καθημερινό δημόσιο λόγο.

Από τα παραπάνω εξαίρεση δεν αποτελεί ο τομέας των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η Αυστρία του Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς έδωσε ήδη τον τόνο με την υπερψήφιση του 12ώρου και τη σκυτάλη έσπευσε να πάρει η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δίνοντας το στίγμα προς όλες τις κατευθύνσεις: «το 8ωρο είναι ξεπερασμένο». Στη συνέχεια και σε απόλυτη συνάφεια με την άποψή του ότι «πλεονάζουν γιατροί στη δημόσια υγεία», ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να χαρακτηρίσει «ξεπερασμένο» και το «να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε», κάνοντας έτσι σαφές το μέλλον που επιφυλάσσει για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, αν ποτέ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι το νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό μέτωπο έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, εκμεταλλευόμενο την ύφεση των οικονομιών, τις κοινωνικές αντιδράσεις, την προσφυγική κρίση και κάθε άλλη «ανοιχτή πληγή» της σύγχρονης δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!