Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αρπακτικά έντομα θα επισκέπτονται περισσότερο τις καλλιέργειες καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται
[NewPost]: Αρπακτικά έντομα θα επισκέπτονται περισσότερο τις καλλιέργειες καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται

[NewPost]: Αρπακτικά έντομα θα επισκέπτονται περισσότερο τις καλλιέργειες καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται

Νέα έρευνα δείχνει ότι υψηλότερες θερμοκρασίες θα οδηγήσουν σε αύξηση αδηφάγων ακρίδων, καμπιών και άλλων επιβλαβών για τις καλλιέργειες εντόμων, με πιθανές καταστροφικές συνέπειες στις προμήθειες τροφίμων παγκοσμίως.

Η μελέτη αυτή αποτελεί μια «δριμεία προειδοποίηση» για το μέλλον των τροφίμων παγκοσμίως, σχολιάζει ο Robert Paxton, οικολόγος εντομολόγος στο Πανεπιστήμιο Martin Luther της Γερμανίας.

Μόλις τα τελευταία 10 χρόνια άρχισαν οι επιστήμονες να έχουν πλήρη επίγνωση της απειλής των εντόμων. Αυτό έγινε όταν ο Curtis Deutsch, βιογεωχημικός του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, δμοσίευσε μια μελέτη που έδειχνε ότι με την αύξηση της θερμοκρασίας σχεδόν όλα τα έντομα πολλαπλασιάζονται και επιταχύνουν τον μεταβολισμό τους. «Όταν υπάρχει περισσότερη θερμική ενέργεια στο περιβάλλον», εξηγεί ο Deutsch, «όλες οι διαφορετικές χημικές αντιδράσεις στον σύνθετο κόσμο της βιοχημίας των ζωντανών οργανισμών αρχίζουν να επιταχύνονται οπότε θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες».

Για να γίνει ορατή η ζημιά που θα προκαλέσει η αυξημένη όρεξη των εντόμων, ο Deutsch και η ομάδα του ανέπτυξαν ένα υπολογιστικό μοντέλο όπου εισήγαγαν κλιματικά μοντέλα και στοιχεία φυσιολογίας από εκατοντάδες είδη εντόμων. Με αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 2°C, όπως προβλέπουν τα μοντέλα ότι θα γίνει μέχρι το 2100, αν όχι νωρίτερα, οι καλλιέργειες σιταριού μειώνονται κατά 46%, οι καλλιέργιες ρυζιού κατά 19%, και του καλαμποκιού κατά 31%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!