Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Αρμοδιότητες των πρυτάνεων μεταφέρει στον εαυτό του ο Γαβρόγλου
[NewPost]: Αρμοδιότητες των πρυτάνεων μεταφέρει στον εαυτό του ο Γαβρόγλου

[NewPost]: Αρμοδιότητες των πρυτάνεων μεταφέρει στον εαυτό του ο Γαβρόγλου

Με ρύθμιση που περιλαμβάνεται στο νόμο για την ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αποκτά τον έλεγχο της αναπομπής διορισμού καθηγητών, αρμοδιότητα που σήμερα ανήκε στον πρύτανη.

Η τροπολογία στο 46ο από τα 48 άρθρα του πρόσφατου νόνου θεωρείται μάλιστα φωτογραφική υπέρ υποψήφιου διδάσκοντα σε ΑΕΙ της Βόρειας Ελλάδας, αναφέρει σε ρεπορτάζ η Καθημερινή .

Η ρύθμιση προβλέπει συγκεκριμένα ότι «ο υπουργός ελέγχει τη νομιμότητα οποιασδήποτε εκλογής ή εξέλιξης ή πράξης αναπομπής φακέλου, είτε αυτεπαγγέλτως είτε ύστερα από προσφυγή από όποιον έχει έννομο συμφέρον».

Μάλιστα, σε περίπτωση που ο πρύτανης αμφισβητεί τη νομιμότητα της διαδικασίας διορισμού εκπαιδευτικών, και αναπέμπει το θέμα στο εκλεκτορικό σώμα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ασκήσει προσφυγή. Αυτό ισχύει αναδρομικά για όσες περιπτώσεις έχει εκδοθεί πρυτανική πράξη αναπομπής εφόσον δεν έχει παρέλθει το όριο των δύο μηνών.

Ο κ. Γαβρόγλου φέρεται επίσης να «μοιράζει υποσχέσεις» προκειμένου να συναινέσουν σε συγχωνεύσεις, κάτι που όμως προκαλεί αντιδράσεις.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι κάθετα αντίθετη στην προωθούμενη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το πανεπιστήμιο και με τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζεται, καθώς στόχος του υπουργείου δεν είναι η αναβάθμιση, αλλά η λογιστική εξοικονόμηση πόρων μέσω επί της ουσίας της κατάργησης του ΤΕΙ Θεσσαλίας» δήλωσε στην εφημερίδα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!