Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αποσυμφόρηση της Μόριας με το… σταγονόμετρο – Παραδοχή Βίτσα: «Οριακή η κατάσταση στα hotspots»
[NewPost]: Αποσυμφόρηση της Μόριας με το… σταγονόμετρο – Παραδοχή Βίτσα: «Οριακή η κατάσταση στα hotspots»

[NewPost]: Αποσυμφόρηση της Μόριας με το… σταγονόμετρο – Παραδοχή Βίτσα: «Οριακή η κατάσταση στα hotspots»

Λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο της άτυπης Συνόδου Κορυφής στο Σάλτσμπουργκ, όπου οι ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συνολική απόφαση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Βίτσας παραδεχόμενος ότι η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής των ελληνικών νησιών είναι οριακή, προσπαθεί να βρει λύση εκ των έσω με σταδιακή ανακατανομή των προσφύγων ανά την Ελλάδα.

Η κατάσταση ιδίως στα hotspots της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου είναι ασφυκτική, καθώς εκεί βρίσκονται συγκεντρωμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να ζουν σε άθλιες συνθήκες, ενώ σοκ προκαλούν οι καταγγελίες για απόπειρες αυτοκτονίας ακόμα και από ανήλικα παιδιά!

Εν τω μεταξύ, καθημερινά διεθνείς οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνή μέσα ενημέρωσης φέρνουν στο φως εικόνες ντροπής από την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, ενώ οι ροές συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.

Βίτσας: «Οριακή η κατάσταση σε Λέσβο, Σάμο, Χίο»

«Έχει δημιουργηθεί μία οριακή κατάσταση κατά κύριο λόγο στη Λέσβο στη Σάμο και στη Χίο, η οποία απαιτεί λύσεις. Η λύση είναι η αποσυμφόρηση», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ .

Όσον αφορά την αποσυμφόρηση των κέντρων υποδοχής, ο κ. Βίτσας σημείωσε πως «αυτό εξαρτάται από τις ροές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!