Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Άποψη: Όπως η κρίση του 1987 έβγαλε Αρχιεπίσκοπο το ίδιο και αυτή θα αναδείξει τον επόμενο
[NewPost]: Άποψη: Όπως η κρίση του 1987 έβγαλε Αρχιεπίσκοπο το ίδιο και αυτή θα αναδείξει τον επόμενο

[NewPost]: Άποψη: Όπως η κρίση του 1987 έβγαλε Αρχιεπίσκοπο το ίδιο και αυτή θα αναδείξει τον επόμενο

Όταν το 1987 είχε δημιουργηθεί η κρίση στην Εκκλησία, με το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και με το λεγόμενο νόμο Τρίτση, η Εκκλησία έδωσε τον αγώνα της με μία αγαστή συνεργασία όλων των Ιεραρχών της, κάτω από την φωτισμένη καθοδήγηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Είχαν ξεχωρίσει τότε κάποιοι Μητροπολίτες και μάλιστα εκ των νέων Ιεραρχών. Συγκεκριμένα το κύριο βάρος του αγώνα είχαν σηκώσει ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος (ως Μητροπολίτης Δημητριάδος τότε), ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ( ως Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως τότε), ο Μητροπολίτης πρώην( σήμερα ) Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος και ο τότε Θηβών Ιερώνυμος( νυν Αρχιεπίσκοπος).

Είχαν επωμιστεί οι τέσσερις αυτοί Ιεράρχες όλο το βάρος της ενημέρωσης της κοινής γνώμης και πρωτοστατούσαν σε όλες τις πρωτοβουλίες που λάμβανε η Εκκλησία δια της Ιεραρχίας.

Καμαρώναμε να βλέπουμε τότε νέα και επίλεκτα στελέχη της Εκκλησίας να απευθύνονται με σύγχρονο λόγο και να ενημερώνουν το λαό μας για τα διαδραματιζόμενα. Εκινούντο με σεβασμό αλλά και με αποφασιστικότητα και υπεραμύνονταν των θέσεων της Εκκλησίας.

Κοντά σε αυτούς τους νέους σχετικά Αρχιερείς, είχαν συνταχθεί και άλλοι σεβαστοί Ιεράρχες, Γέροντες και νέοι, όπως οι τότε Μεσσηνίας Χρυσόστομος,Κορίνθου Παντελεήμων, Κοζάνης Διονύσιος,Φλωρίνης Αυγουστίνος, Φιλίππων Προκόπιος, Ιωαννίνων Θεόκλητος κ.ά.

Είχαν όλοι τους ένα στόχο: να ανατρέψουν το νόμο Τρίτση και να σταματήσουν τα αντι-εκκλησιαστικά σχέδια της τότε Κυβέρνησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!