Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διπλών καλπών τον Οκτώβριο του 2019
[NewPost]: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διπλών καλπών τον Οκτώβριο του 2019

[NewPost]: Απομακρύνεται το ενδεχόμενο διπλών καλπών τον Οκτώβριο του 2019

Μπορεί άπαντες οι κυβερνητικοί ιθύνοντες να δηλώνουν με κάθε ευκαιρία ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, εντούτοις, το ενδεχόμενο των διπλών καλπών (βουλευτικών και αυτοδιοικητικών) μοιάζει να απομακρύνεται –αν όντως υπήρξε ποτέ.

Αυτό προκύπτει από μια προσεκτική ερμηνεία της εισήγησης του Αλέξη Τσίπρα στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΙΡΙΖΑ. Το κορυφαίο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε διεξοδικά για 3,5 ώρες τη στρατηγική του κυβερνώντος κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019.

Η εισήγηση Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας στην εισήγησή του τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνει ανοίγματα σε όμορους χώρους, στην κατεύθυνση δημιουργίας πλατιών αυτοδιοικητικών σχημάτων. Αφήνοντας οριστικά πίσω την αντίθεση μνημόνιο/αντιμνημόνιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το μέτωπο των συνεργασιών οικοδομείται ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό. «Οι διαχωριστικές γραμμές μετατοπίζονται πια ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση. Αυτό θα είναι και το διακύβευμα στις τοπικές κοινωνίες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η αντίθεση πρόοδος/συντήρηση φέρνει στο νου κάτι από παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ –και όχι τυχαία. Γιατί τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τον χώρο του Κέντρου, δηλαδή σε ισχυρούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες που είτε ανήκουν σήμερα στο ΚΙΝΑΛ είτε προέρχονται από το ιστορικό ΠΑΣΟΚ. Παρά το βροντερό «όχι» της Φώφης Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι θέλει να επιμείνει στο φλερτ με τη σοσιαλδημοκρατία. Πιθανόν όχι τόσο γιατί πιστεύει ότι αυτό το φλερτ κάποια στιγμή θα ευοδωθεί, αλλά γιατί μέσω της συνεχούς συζήτησης περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ -ΚΙΝΑΛ, παγιώνεται η θέση του πρώτου στον ευρύ χώρο της Κεντροαριστεράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!