Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 10 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αποκλειστικό: Με συμβατικά οχήματα οι περιπολίες της τροχαίας στην Θεσσαλονίκη!
[NewPost]: Αποκλειστικό: Με συμβατικά οχήματα οι περιπολίες της τροχαίας στην Θεσσαλονίκη!

[NewPost]: Αποκλειστικό: Με συμβατικά οχήματα οι περιπολίες της τροχαίας στην Θεσσαλονίκη!

Μόνο ως κατάντια χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο στόλος της αστυνομίας στην Θεσσαλονίκης καθώς λόγω ελλείψεων σε περιπολικά, οι άνδρες της τροχαίας που περιπολούν και επιχειρούν στο οδικό δίκτυο Καλοχωρίου- Πυλαίας με συμβατικά οχήματα! Οι αστυνομικοί καλούνται να διαχειριστούν τεράστιο εργασιακό όγκο, με τις ελλείψεις όμως στο προσωπικό να είναι τεράστιες. Ενδεικτικά, το αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου που λειτουργεί με τα 2/3 της αναγκαίας δύναμης και το τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου που λειτουργεί με το 1/3 της αναγκαίας δύναμης. Αξίζει να τονιστεί δε, πως το 60% της λιγοστής δύναμης του συγκεκριμένου τμήματος, διατίθενται για την φύλαξη σταθερών στόχων!

Η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ Θεσσαλονίκης που ιδρύθηκε το 2010, μετά από 8 χρόνια έχει υποστεί 20% μείωση του προσωπικού. Η ίδια τραγική κατάσταση και στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας, της δεύτερης γεωγραφικά μεγαλύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, όπου η υπάρχουσα δύναμη των αστυνομικών είναι κατά 50% μειωμένη σε σχέση με την αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία του. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κύριος Θοδωρής Τσαιρίδης, «Δυστυχώς, οι πολιτικές των τελευταίων ετών έχουν οδηγήσει σε μια αστυνομία που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην φύλαξη σταθερών και ευπαθών στόχων και λιγότερη στην γενική αστυνόμευση». Όπως σημειώνει, « Όσο η Ελληνική Αστυνομία δεν απαλλάσσεται από τα πάρεργα όπως η επίδοση δικογράφων, μέτρα τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις, φύλαξη προσώπων, μεταφορά ποινικών κρατουμένων από φυλακές στα νοσοκομεία, που της απομυζούν προσωπικό, δεν θα μπορεί να ανταποκρίνεται επαρκώς στον κύριο ρόλο της που είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες».

Το « αγκάθι» της διαχείρισης του μεταναστευτικού

Οι αστυνομικοί στην Θεσσαλονίκη, εκτός των καθημερινών υποχρεώσεων που καλούνται να διαχειριστούν, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!