Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Αποδέχεται τη λογοκρισία και επιστρέφει η Google στην Κίνα;
[NewPost]: Αποδέχεται τη λογοκρισία και επιστρέφει η Google στην Κίνα;

[NewPost]: Αποδέχεται τη λογοκρισία και επιστρέφει η Google στην Κίνα;

To 2010, η μηχανή αναζήτησης της Google σταμάτησε τις υπηρεσίες της στην Κίνα . Η Google αποτραβήχτηκε και κατηύθυνε τους κινέζους χρήστες στην αντίστοιχη ελεύθερη πλατφόρμα στο Χονγκ Κονγκ. Σύντομα απαγορεύτηκε η πρόσβαση στη Google σε όλη τη χώρα.

Μπορεί από τότε η λογοκρισία και η επιτήρηση να έχουν γίνει λιγότερο εύκαμπτες στην Κίνα , η Google όμως σχεδιάζει να επιστρέψει στη χώρα που έχει περισσότερους από 750 εκ. χρήστες.

Η εταιρεία ετοιμάζει μια παρόμοια μηχανή αναζήτησης που όμως θα συμμορφώνεται με τους αυστηρούς κανόνες λογοκρισίας που υπάρχουν στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Intercept , βασισμένο σε έγκυρες πληροφορίες. Μια συγκεκριμένη εφαρμογή Android θα αναγνωρίζει και θα φιλτράρει ιστοσελίδες που μπλοκάρονται από το κινέζικο τείχος προστασίας Great Firewall (λογοπαίγνιο από το Great Wall, δηλαδή Σινικό Τείχος), το οποίο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε πολιτικά ευαίσθητες πληροφορίες που σχετίζονται με τον πρόεδρο Xi Jinping.

Οι απαγορευμένες ιστοσελίδες της τροποποιημένης μηχανής αναζήτησης της Google , καθώς και κάποιες λέξεις και φράσεις, δεν θα εμφανίζονται στα αποτελέσματα αναζητήσεων, αλλά μόνο ένα μήνυμα που θα δηλώνει ότι εξαιτίας της νομοθεσίας κάποια αποτελέσματα ίσως δεν εμφανίζονται.

Η τελευταία παραλλαγή της μηχανής αναζήτησης αναμένεται να ξεκινήσει τις ερχόμενες εβδομάδες, μόλις γίνει δεκτή από το Πεκίνο και πιστεύεται ότι οι υπηρεσίες της θα ξεπεράσουν την Baidu, την κινεζική μηχανή αναζήτησης που επικρατεί σήμερα στη χώρα.

«Παρέχουμε πλήθος εφαρμογών για κινητά στην Κίνα , όπως Google Translate και Files Go, βοηθάμε τους κινέζους προγραμματιστές, και έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις σε εταιρείες όπως η JD.com», ανέφερε στο Quartz εκπρόσωπος της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!