Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω ενέσεων ινσουλίνης
[NewPost]: Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω ενέσεων ινσουλίνης

[NewPost]: Απίστευτη καταγγελία: Έδιωξαν από την τάξη διαβητική μαθήτρια λόγω ενέσεων ινσουλίνης

Ένα πρωτοφανές ρατσιστικό περιστατικό έλαβε χώρο σε σχολείο της Βόρειας Ελλάδας όταν νεαρή διαβητική μαθήτρια εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την τάξη προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου ή να λάβει την ενέσιμη ινσουλίνη.

Όπως αναφέρουν οι γονείς της μαθήτριας, συγκεκριμένος εκπαιδευτικός λειτουργός απαίτησε από το κορίτσι να εξέλθει από την αίθουσα διδασκαλίας με τη δικαιολογία ότι η διαδικασία που θα ακολουθούσε η κοπέλα θα αποσπούσε την προσοχή των υπόλοιπων συμμαθητών της καθώς και θα τους ωθούσε στα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη το σχολείο οφείλει να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες ενώ παράλληλα τόνισε ότι: «Θεωρούμε ότι οι συμπεριφορές που καταγγέλλονται ότι παρατηρήθηκαν στο συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν κοινωνικά ενδεδειγμένες και ευθυγραμμισμένες με τους σκοπούς που πρέπει να επιτελεί η σχολική μονάδα».

Επίσης τίθεται το ερώτημα εάν θα αντιμετωπιζόταν με αντίστοιχο τρόπο ένα λιποθυμικό υπογλυκαιμικό ή υπεργλυκαιμικό σοκ ενός πάσχοντος μαθητή, συνέπεια της παράλειψης μέτρησης ή χορήγησης ινσουλίνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!