Σάββατο, 26 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητά το Ευρωκοινοβούλιο
[NewPost]: Απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

[NewPost]: Απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συζητήθηκε την Τρίτη η «παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Σχεδόν όλες οι πολιτικές ομάδες ζήτησαν την άμεση απελευθέρωσή τους: «Οι δύο Έλληνες είναι και Ευρωπαίοι στρατιωτικοί και αν δεν αφεθούν ελεύθεροι άμεσα θα πρέπει να επιβάλουμε κυρώσεις στην Τουρκία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Ισπανός Αντόνιο Λόπεθ Ιστούριθ.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τόνισε ότι η κατάσταση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δημιουργεί ανησυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές του και αυξάνει τις εντάσεις ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία. «Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος για την ΕΕ αλλά απομακρύνεται διαρκώς από την ΕΕ, ιδίως στους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους Δικαίου».

«Η κατάσταση στην Συρία απαιτεί συνεργασία και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι σημαντικές. Η ΕΕ κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει την τριβή και τις εντάσεις με τα κράτη μέλη μας. Αυτά είναι τα μηνύματά μας στον μόνιμο διάλογο με την Τουρκία. Οι υπηρεσίες της ΕΕ θα παρακολουθούν την κατάσταση πολύ στενά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ελπίζει και στην υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το καλό των δύο στρατιωτικών και των οικογενειών τους», δήλωσε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Χρήστος Στυλιανίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!