Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Η απάντηση της Eldorado για τις άδειες στην Ολυμπιάδα: Θετική εξέλιξη, περιμένουμε τη διαιτησία
[NewPost]: Η απάντηση της Eldorado για τις άδειες στην Ολυμπιάδα: Θετική εξέλιξη, περιμένουμε τη διαιτησία

[NewPost]: Η απάντηση της Eldorado για τις άδειες στην Ολυμπιάδα: Θετική εξέλιξη, περιμένουμε τη διαιτησία

Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Eldorado Gold, σχολιάζοντας τις δύο άδειες που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος σχετικά με το μεταλλείο χρυσού στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής.

Ο ίδιος επεσήμανε πως το καλύτερο για την κυβέρνηση θα ήταν να μπει σε διάλογο με την εταιρεία απ το να προχωρήσει σε διαιτησία – όπως είναι η πάγια θέση του υπουργείου- ενώ σημείωσε ότι η Eldorado αναμένει την έκδοση και των υπόλοιπων αδειών. Παράλληλα τόνισε πως οποιαδήποτε κίνηση, γίνεται με βάση την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος τόνισε πως η εν λόγω απόφαση του υπουργείου είναι η απαρχή για τη συνέχιση των επενδυτικών δραστηριοτήτων τη εταιρείας στην Ελλάδα, αλλά όπως είπε η Eldorado αναμένει και την απόφαση της διαιτησίας που ορίστηκε για τις 15 Σεπτεμβρίου.

Η απάντηση έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων του υπουργείου Ενέργειας για έκδοση δύο αδειών για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας. Με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Με την δεύτερη, χορηγείται στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.

Ένταση έξω από το υπουργείο

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης οι μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίσκεψη στο κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος , ζητώντας να υπογραφούν οι άδειες που εκκρεμούν, προκειμένου «να έχουμε και αύριο δουλειά», ενώ προειδοποίησαν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!