Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για τα «στημένα»
[NewPost]: Απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για τα «στημένα»

[NewPost]: Απαλλαγή των 84 κατηγορουμένων για τα «στημένα»

Απαλλακτική για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι 84 κατηγορούμενοι στην υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, γνωστή και ως «Koriopolis», είναι η πρόταση της εισαγγελέως Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, δεν προέκυψαν στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε βαθμό κακουργήματος που έχουν αποδοθεί για την υπόθεση, καθώς -όπως είπε- δεν προέκυψε ότι υπήρξε ενιαία βούλησή τους: «Δεν προέκυψε ότι είχαν δομημένες ομάδες, με χαρακτήρα εγκληματικού δικτύου. Δεν είχε δημιουργηθεί ενιαία βούληση των κατηγορουμένων. Δεν κατέθεσαν μάρτυρες, κάποιος ποδοσφαιριστής ή άλλοι, ότι κάποιος κατηγορούμενος επιχείρησε να τους εκβιάσει».

Η εισαγγελέας είπε πως η εκτίμησή της είναι ότι από τους 25 αγώνες που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο σαν χειραγωγημένοι, μόνον οι επτά ήταν πράγματι «στημένοι», γεγονός που στοιχειοθετεί την κατηγορία της δωροδοκίας και δωροληψίας με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Στην υπόθεση του «Koriopolis» ως βασικοί κατηγορούμενοι θεωρούνται οι πρώην ποδοσφαιρικοί παράγοντες Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης, στους οποίους το κατηγορητήριο αποδίδει διευθυντικές θέσεις σε εγκληματική οργάνωση.

Οι κατηγορίες που ανά περίπτωση έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης κατ΄επάγγελμα και συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του εξαναγκαζομένου, του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της δωροδοκίας και δωροληψίας γι αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα.

Πλην των δύο θεωρούμενων στη δικογραφία ως βασικών κατηγορούμενων, η εισαγγελική πρόταση περιλαμβάνει την κήρυξη ως ενόχων άλλων 29 από τους 84 κατηγορούμενους για κατηγορίες που κατά περίπτωση αφορούν δωροδοκία και δωροληψία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!