Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
29 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Απαλλαγή και από τον ΕΝΦΙΑ των κτιρίων που μισθώνει ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού»
[NewPost]: Απαλλαγή και  από τον ΕΝΦΙΑ των κτιρίων που μισθώνει ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού»

[NewPost]: Απαλλαγή και από τον ΕΝΦΙΑ των κτιρίων που μισθώνει ζητά το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Δημήτρης Νικολούζος φέτος… η Κλέλια Χατζηιωάννου πέρσι, βοήθησαν το «Χαμόγελο του Παιδιού» να πληρώσει το δυσβάσταχτο ποσό των δεκάδων χιλιάδων ευρώ που του έχει καταλογιστεί για τον ΕΝΦΙΑ .

Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν κι άλλα κοινωφελή ιδρύματα στα οποία έχουν κληροδοτηθεί ακίνητα προς εμπορική εκμετάλλευση.

Όπως είναι γνωστό, οι χώροι και τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται για να στεγάσουν παιδιά που έχουν αποσπαστεί από τις οικογένειές τους ή ανθρώπους που έχουν ανάγκη στέγασης, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ . Δεν απαλλάσσονται, όμως, τα ακίνητα που οι οργανώσεις αυτές έχουν στη διάθεσή τους και εισπράττουν μισθώματα.

«Εφόσον τα χρήματα των κτιρίων αυτών πηγαίνουν αποκλειστικά και μόνο στους σκοπούς του “Χαμόγελου του Παιδιου”, θα έπρεπε να απαλλάσσονται από τον συγκεκριμένο φόρο», λέει στο Newpost ο Κώστας Γιαννόπουλος, o οποίος βέβαια ξεκαθαρίζει ότι σε κάποια από τα διαμερίσματα αυτά ζουν παιδιά που μεγάλωσαν στο «Χαμόγελο» και σήμερα έχουν ενηλικιωθεί.

Όπως λέει ο κ. Γιαννόπουλος, από τη στιγμή που το κράτος δεν παρέχει χρήματα στην οργάνωση, την ωθεί στο να αναπτύξει κάποιου είδους επιχειρηματική δραστηριότητα. «Εμείς κληρονομήσαμε κάποια ακίνητα που είχαν μέσα ενοικιαστές. Κληρονομήσαμε και τους ενοικιαστές. Τώρα για αυτά τα κληροδοτήματα πληρώνουμε φορολογία εισοδήματος, ενώ τα ενοίκια δεν είναι εισόδημα, εξυπηρετούν τις ανάγκες λειτουργίας του “Χαμόγελου”».

Μέσα στα οικονομικά προβλήματα και την σκληρή καθημερινότητα οι άνθρωποι του «Χαμόγελου» προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από το σοκ του τραγικού δυστυχήματος με θύμα ένα 3χρονο αγοράκι που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις της Αρχείας Κορίνθου και έχασε τη ζωή του πέφτοντας στο φρεάτιο των λυμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!