Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Αντιπολίτευση: Ο Τσίπρας κάνει το χατίρι της Μέρκελ στο προσφυγικό
[NewPost]: Αντιπολίτευση: Ο Τσίπρας κάνει το χατίρι της Μέρκελ στο προσφυγικό

[NewPost]: Αντιπολίτευση: Ο Τσίπρας κάνει το χατίρι της Μέρκελ στο προσφυγικό

Την αντίδραση ττης αντοπολίτευσης προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού στους Financial Times ότι είναι έτοιμος να υπογράψει συμφωνία με τη Γερμανία προκειμένου να είναι ευκολότερη η επιστροφή προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Ο κ. Τσίπρας δεν είναι αξιόπιστος συνομιλητής, όταν μιλάμε για το προσφυγικό πρόβλημα» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Σήμερα, η συζήτηση θα πρέπει να είναι για το πώς περισσότεροι πρόσφυγες θα φύγουν από την Ελλάδα στα πλαίσια ενός νέου προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όχι για το πώς κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν πίσω στη χώρα μας» τόνισε.

Διαβάστε επίσης:
►«Μάχη» προτάσεων για το προσφυγικό: Η Μέρκελ ενάντια σε… Ζεεχόφερ, Αυστρία και Ιταλία
►FT: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία με τη Μέρκελ για επιστροφή μεταναστών

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε λύσεις ευρωπαϊκές που στηρίζονται στις αρχές της αποτελεσματικότητας, της αλληλεγγύης, αλλά και της δίκαιης κατανομής βαρών ανάμεσα σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως τόνισε: «Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης, αλλά και η ενιαία διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ευρώπη. Ο κ. Τσίπρας, δυστυχώς, έχει μεγάλες ευθύνες για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων την οποία υιοθέτησε το 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!