Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αναβαθμίζεται ο ρόλος των μαιών στην ΠΦΥ
[NewPost]: Αναβαθμίζεται ο ρόλος των μαιών στην ΠΦΥ

[NewPost]: Αναβαθμίζεται ο ρόλος των μαιών στην ΠΦΥ

Στη συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών – Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης, με βάση τα προβλεπόμενα στον νόμο 4486/7-8-2017 «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις»προχωρά το Υπουργείο Υγείας. Η καθιέρωση των εν λόγω Δικτύων έχει στόχο την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ΠΦΥ, την εξωστρεφή δράση των δημόσιων δομών ΠΦΥ, την προσέγγιση των πληθυσμιακών ομάδων της Κοινότητας και την ενδυνάμωσή του παρεχόμενου έργου των ιατρών και των επαγγελματιών υγείας των ως άνω δομών με την διεπιστημονική συνεργασία τους.

Όπως αναφέρει το healthmag.gr σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, τα Δίκτυα λειτουργούν εντός του ΕΣΥ συμπληρώνοντας και επικουρώντας το έργο των δομών του. Επισημαίνεται ότι ο ρόλος των Δικτύων είναι συμπληρωματικός ως προς τις δημόσιες δομές ΠΦΥ (ΚΥ, ΠΙ, ΠΠΙ), και ως εκ τούτου τα Δίκτυα δεν υποκαθιστούν το έργο των δομών, ενώ οι δομές διευκολύνουν τις δράσεις των Δικτύων. Επίσης, το Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών – Μαιευτών και το Δίκτυο Αγωγής Υγείας και Πρόληψης της οικείας ΥΠΕ συνεργάζονται, όπου κρίνεται σκόπιμο για την πληρότητα των δράσεων τους και για την ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πληθυσμό.

Με απόφαση λοιπόν του Διοικητή της οικείας ΥΠΕ συγκροτείται Δίκτυο Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών – Μαιευτών (στο εξής: Δίκτυο ΠΥΥΜ), ανά Υγειονομική Περιφέρεια, με μέλη του τις υπηρετούσες/τους υπηρετούντες στις δημόσιες δομές της οικείας ΥΠΕ Μαίες – Μαιευτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!