Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Εν αναμονή για το όνομα του Ιταλού πρωθυπουργού
[NewPost]: Εν αναμονή για το όνομα του Ιταλού πρωθυπουργού

[NewPost]: Εν αναμονή για το όνομα του Ιταλού πρωθυπουργού

Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα θα συναντήσει το απόγευμα τους αρχηγούς της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Περιμένει να του παρουσιάσουν ένα όνομα κοινής αποδοχής που να ηγηθεί της κυβέρνησής τους.

Σύμφωνα με τον Τύπο, θα μπορούσε να επιλεγεί ένας οικονομολόγος, καθηγητής του γνωστού πανεπιστημίου Μποκόνι του Μιλάνου αλλά η τελική συμφωνία δεν είναι εύκολη διότι πολλοί στο κίνημα Πέντε Αστέρων θα προτιμούσαν ένα καθαρά πολιτικό πρόσωπο. Και ο ίδιος ο αρχηγός του κινήματος, Ντι Μάιο πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Στα πιθανά σενάρια συμπεριλαμβάνεται και η ανάθεση της πρωθυπουργίας για τριάντα μήνες σε στέλεχος των Πέντε Αστέρων και για τους υπόλοιπους τριάντα (μέχρι να λήξει, δηλαδή, η νομοθετική περίοδος) με γνωστό συνεργάτη του Ματτέο Σαλβίνι.

«Γράφουμε ιστορία, μας χρειάζεται ακόμη λίγος χρόνος», δήλωσε ο Ντι Μάιο. Σύμφωνα με ό,τι διαρρέει ο Σαλβίνι θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών και ο Ντι Μάιο να γίνει υπουργός Εξωτερικών. Οι συναντήσεις των δυο πολιτικών αρχηγών πραγματοποιούνται εναλλάξ στην Ρώμη και το Μιλάνο, μετά από αίτημα της Λέγκα, η οποία θέλει να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στον πλούσιο, ιταλικό Βορρά.

Τίποτα δεν είναι βέβαιο

Μέχρι την τελευταία στιγμή πάντως τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο, όπως έδειξαν άλλωστε και οι απρόβλεπτες εξελίξεις των δυο περασμένων μηνών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!