Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ανάλυση: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στην Ευρώπη
[NewPost]: Ανάλυση: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στην Ευρώπη

[NewPost]: Ανάλυση: Γιατί το Ισλαμικό Κράτος επιτίθεται στην Ευρώπη

Το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να αναλάβει την επίθεση της 19ης/12/2016 στη χριστουγεννιάτική αγορά του Βερολίνου, ενόσω ο (ακόμα φερόμενος ως) τρομοκράτης Ανίς Αμρί διέφευγε. Λίγες μέρες αργότερα, ο 24χρονος Τυνήσιος σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία στο Μιλάνο.

Η ομάδα των τζιχαντιστών βιάζεται να εξαργυρώσει τους καρπούς της προπαγάνδας και αυτό αποτελεί ένδειξη του πόσο σημαντικό ήταν και παραμένει για το ΙΚ να χτυπήσει στη Γερμανία – ειδικά ύστερα από μια σειρά ακυρωμένων ή αποτραπέντων ενεργειών. Η Γερμανία βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής του ΙΚ για την Ευρώπη . Είναι σημαντικό να καταλάβουμε γιατί, ώστε να μπορούμε να σκεφτούμε πιο καθαρά πιθανή θεραπεία, γράφει στο POLITICO ο καθηγητής μεσανατολικών σπουδών στο PSIA και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τον αραβικό κόσμο, Jean-Pierre Filiu.

Διττός στόχος

Η εκστρατεία του τρόμου άρχισε στην Ευρώπη στις 24 Μαΐου 2014, όταν ο Μεχντί Νεμούς επιτέθηκε στο Εβραϊκό Μουσείο στις Βρυξέλλες, σκοτώνοντας 4 ανθρώπους. Η επίθεση έλαβε χώρα πάνω από έναν χρόνο μετά τη διακήρυξη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε στη Ράκκα της Συρίας και έναν μήνα αφού ο Αμπού Μπακρ αλ-Μαγκνταντί, αρχηγός του ΙΚ, αυτοανακηρύχθηκε «χαλίφης». Ακόμα πιο σημαντικό, το συμβάν στις Βρυξέλλες έλαβε χώρα πολύ πριν κάποια συμμαχία των ΗΠΑ ξεκινήσει να βομβαρδίζει τις θέσεις του ΙΚ στο Ιράκ, τον Αύγουστο του 2014 και, τον επόμενο μήνα, στη Συρία.

Αξίζει να σταθούμε εδώ για διάφορους λόγους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!