Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αλλάζουν τακτική οι Βρετανοί τραπεζίτες
[NewPost]: Αλλάζουν τακτική οι Βρετανοί τραπεζίτες

[NewPost]: Αλλάζουν τακτική οι Βρετανοί τραπεζίτες

Εντονότερες πιέσεις τους Ευρωπαίους αξιωματούχους θα ασκήσουν οι τράπεζες με μεγάλη δραστηριότητα στο Λονδίνο, ώστε να τους πείσουν για το πόσο ζωτικής σημασίας είναι η πρόσβασή τους στην ενιαία αγορά μετά το Brexit – άλλωστε αποδείχθηκαν άκαρπα τα διαβήματα προς τη βρετανική κυβέρνηση.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το Reuters, μέχρι σήμερα τα υψηλόβαθμα στελέχη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με μακρά παρουσία στη βρετανική πρωτεύουσα είχαν εστιάσει τις προσπάθειές τους, μέσα από έρευνες και διαπροσωπικές επαφές, στο να πείσουν τους κυβερνώντες να ζητήσουν από τους εκπροσώπους της Ε.Ε. όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσβαση. Τώρα οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πιθανώς θα αρχίσουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας και δραστηριότητες εκτός Λονδίνου τους επόμενους μήνες, αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, διαπιστώνουν πως τα επιχειρήματα και τα εργαλεία που είχαν στη διάθεσή τους εξαντλήθηκαν.

Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι διευκρίνισε πως δεν την ενδιαφέρει η χώρα της να κρατήσει έστω κάποια «ψήγματα» της συμμετοχής της στην Ε.Ε., και αυτό ερμηνεύτηκε από ορισμένους ότι προτιμά να ασκεί έλεγχο στις μεταναστευτικές ροές προς την πατρίδα της, αντί να διατηρήσει ανοικτή την πρόσβαση στην ενιαία αγορά. Γι’ αυτό και οι ομάδες λόμπινγκ των τραπεζών στρέφονται στις Βρυξέλλες, σε Γάλλους πολιτικούς και σε άλλους σημαντικούς παράγοντες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!