Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΦΚΑ, διαμάχη για το πλεόνασμα του φορέα
[NewPost]: Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΦΚΑ, διαμάχη για το πλεόνασμα του φορέα

[NewPost]: Αλλαγή ηγεσίας στον ΕΦΚΑ, διαμάχη για το πλεόνασμα του φορέα

Εγκρίθηκε την Πέμπτη από τη Βουλή η πρόταση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιου Πετρόπουλου για τους νέους διοικητές του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Στον ΕΦΚΑ διορίζεται ο Λάμπρος Σέμπος, δικηγόρος με εξειδίκευση σε θέματα ατομικού και συλλογικού εργατικού δικαίου και εμπειρία στην επίλυση συλλογικών διαφορών εργασίας, ο οποίος κατείχε τη θέση υποδιοικητή στον ΕΦΚΑ από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Στο ΕΤΕΑΕΠ διορίζεται ο Νικόλαος Μπρίκης, φυσικός, με δίπλωμα μηχανικού στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Διαθέτει πολυετή διεθνή εμπειρία ως επιτελικό στέλεχος, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, ο υφυπουργός Αναστάσιος Πετρόπουλος δήλωσε πως μετά την ψήφισή του σχετικού νομοσχεδίου θα ακολουθήσει η έκδοση υπουργικών αποφάσεων, οι οποίες θα εξειδικεύουν τις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών που θα απαλλαχθούν αναδρομικά από την καταβολή διπλών ασφαλιστικών εισφορών.

Για το θέμα της έκδοσης των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Πετρόπουλος διευκρίνισε ότι το θέμα θα διευθετηθεί πλήρως εντός του 2018.

Επέμεινε εξάλλου ότι τα πλεονάσματα του ΕΦΚΑ θα είναι «πολύ υψηλά» και το 2018.

ΠΟΠΟΚΠ: Πλασματικό το πλεόνασμα

Με τη διαβεβαίωση του κ. Πετρόπουλου διαφώνησε πάντως ο Αντώνης Κουρούκλης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Μιλώντας στο 33ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΠΟΚΠ, υποστήριξε πως το περίφημο πλεόνασμα του ΕΦΚΑ δεν είναι παρά έλλειμμα που πλησιάζει το 1 δισ., με ένα μεγάλο αριθμό νέων συνταξιούχων, περίπου 30.000, να «θυσιάζεται» προκειμένου ο ΕΦΚΑ να εμφανίσει αυτό το πλεόνασμα,ο κ. Κουρούκλης αμφισβήτησε τα λεγόμενα της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης του ΕΦΚΑ για θετικό συνολικό αποτέλεσμα ύψους 1,52 δισ. που ο Οργανισμός κατάφερε να πετύχει εντός του 2017 «μετατρέποντας το αρχικά προυπολογιζόμενο έλλειμμα των 765 εκ σε καθαρό ταμειακό πλεόνασμα 754 εκατ.».

Ως βασικότερος λόγος για αυτή την ανατροπή αναφέρεται η αύξηση εσόδων από εισφορές και τα έσοδα από ρυθμίσεις οφειλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!