Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Αλεξανδρούπολη: Τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα απέκτησε ο δήμος
[NewPost]: Αλεξανδρούπολη: Τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα απέκτησε ο δήμος

[NewPost]: Αλεξανδρούπολη: Τα πρώτα δύο ηλεκτρικά οχήματα απέκτησε ο δήμος

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισήλθε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, με την απόκτηση δύο ηλεκτρικών οχημάτων ecocar, τα οποία θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του ΚΕΠΑΚΥ (Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος).

Συγκεκριμένα, η χρήση των οχημάτων θα γίνεται για τη διεκπεραίωση υποθέσεων του Πολυκοινωνικού Κέντρου και ειδικότερα για τις επισκέψεις των κοινωνικών λειτουργών, τη διακίνηση αλληλογραφίας και προσωπικού, τις ανάγκες των παιδικών σταθμών, καθώς και σε υπηρεσίες όπως η βοήθεια στο σπίτι με τη μεταφορά νοσοκόμων.

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γιάννης Φαλέκας, ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «η απόκτηση των ηλεκτρικών οχημάτων δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Είναι ένα κομμάτι μόνο από το μεγάλο ενεργειακό παζλ, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Είμαστε στο Σύμφωνο των Δημάρχων, έχουμε το Σχέδιο Αειφορικής Ενέργειας του δήμου μας, συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκά προγράμματα και διεκδικούμε χρηματοδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απ’ όπου πληρούμε τις προϋποθέσεις. Άρα, η ηλεκτροκίνηση εντάσσεται σ’ ένα μεγάλο όραμα, μελλοντικό, του δήμου και αυτήν την κατεύθυνση την ακολουθούμε στο ακέραιο».

Ο αντιδήμαρχος Ενέργειας, πρόσθεσε ότι μακροπρόθεσμος στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η απόκτηση αρκετών σημείων, εντός της πόλης, εξυπηρέτησης της ηλεκτροκίνησης. «Δεν είναι μακριά η ηλεκτροκίνηση. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δική μας ηλεκτροπαραγωγή και σύντομα θα παράγουμε την ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, είτε με τις ενεργειακές κοινότητες, είτε με το Virtual Net Metering.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!