Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 21 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Aλ. Τσίπρας σε Τ. Ερντογάν: Θεμέλιο στις σχέσεις μας ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο
[NewPost]: Aλ. Τσίπρας σε Τ. Ερντογάν: Θεμέλιο στις σχέσεις μας ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

[NewPost]: Aλ. Τσίπρας σε Τ. Ερντογάν: Θεμέλιο στις σχέσεις μας ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο

Tην ανάγκη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες διατύπωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Ρ. Ταγίπ Ερντογάν , με τον Τούρκο Πρόεδρο να τονίζει ότι «δεν εποφθαλμιούμε εδάφη της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό: «Γνωρίζετε ότι η δική μου επιθυμία είναι οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται σε κλίμα συνεννόησης, πιστεύω στην ελληνοτουρκική φιλία και ως πρωθυπουργός το έχω αποδείξει αυτό, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές στην περιοχή μας. Πιστεύω ότι ευθύνη μας είναι να οικοδομήσουμε τη συνεννόηση και τον διάλογο και να βρούμε λύσεις σε σύνθετα προβλήματα. Αυτός άλλωστε ήταν ο λόγος για τον οποίο ενθάρρυνα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να σας προσκαλέσει. Σκοπό έχει να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε τοίχους. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός. Ως μηχανικός που είμαι, γνωρίζω πως χρειάζονται σταθερά θεμέλια. Σταθερά θεμέλια είναι ο αλληλοσεβασμός, ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στην εδαφική ακεραιότητα και τις διεθνείς συνθήκες».

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε, επίσης, σε σχέση με τις διαφορές των δύο χωρών ότι: «Διαφορές υπήρχαν πάντα, υπάρχουν και σήμερα. Οι θέσεις σας είναι γνωστές όπως και οι δικές μας, που είναι γνωστές και σαφείς,.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!