Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τι ακριβώς έκαναν οι Ρώσοι «διπλωμάτες»;
[NewPost]: Τι ακριβώς έκαναν οι Ρώσοι «διπλωμάτες»;

[NewPost]: Τι ακριβώς έκαναν οι Ρώσοι «διπλωμάτες»;

Η αποκάλυψη της Καθημερινής ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών, καθώς και την απαγόρευση εισόδου σε άλλος δύο, προκάλεσε αίσθηση. Η υπόθεση εγείρει τεράστια ερωτήματα τόσο για αυτό καθαυτό το περιεχόμενο της, όσο και για τις πολιτικές προεκτάσεις της.

Παράνομες ενέργειες

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που υπογράφει ο Βασίλης Νέδος, οι τέσσερις Ρώσοι υπήκοοι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες, ήτοι αλίευση και διακίνηση πληροφοριών καθώς και απόπειρα χρηματισμού κρατικών λειτουργών. Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι επιχειρήθηκε ο επηρεασμός μητροπολιτών και δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας, όπως επίσης και να ασκηθεί επιρροή στο Άγιος Όρος. Ελληνικές διπλωματικές πηγές εστιάζουν την προσοχή στη δραστηριότητα της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Ένωσης.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όντως υπήρξαν συμπεριφορές που αποσκοπούσαν στην εμπλοκή στο ζήτημα με την ΠΓΔΜ. «Η κυβέρνηση επιμένει ότι δεν είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε συμπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασμό στο ελληνικό κράτος», τόνισε.

Από την πλευρά του, το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρακτορεία Sputnik, ο βουλευτής της ρωσικής Άνω Βουλής Αντρέι Κλίμοφ δήλωσε ότι η κίνηση της Ελλάδας να απελάσει δύο ρώσους διπλωμάτες και να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άλλους δύο, θα απαντηθεί με την απέλαση δύο Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία.

Μια πολύ σοβαρή υπόθεση

Η κυβέρνηση επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το ζήτημα. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε επίσης στον ΣΚΑΪ: «Η Ελλάδα έχει αποδείξει στο πλαίσιο της πολυδιάστατης πολιτικής ότι θέλει καλές σχέσεις με όλα τα κράτη αλλά όλα τα κράτη πρέπει να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!