Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Αγωγή κατά του Τραμπ κατέθεσε η Νέα Υόρκη
[NewPost]: Αγωγή κατά του Τραμπ κατέθεσε η Νέα Υόρκη

[NewPost]: Αγωγή κατά του Τραμπ κατέθεσε η Νέα Υόρκη

Τη διάλυση του διαβόητου Ιδρύματος Trump επιδιώκει με αγωγή που κατέθεσε η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, κατηγορώντας το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα για σωρεία παραβάσεων που αφορούν μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση της προεκλογικής καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ το 2016. Εκτός από το Ίδρυμα, εναγόμενοι είναι ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος και τρία παιδιά του.

Σε μια κίνηση που έρχεται να προστεθεί στα νομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τραμπ, η γενική εισαγγελέας Μπάρμπαρα Άντεργουντ κατηγορεί με σκληρή γλώσσα την οικογένεια Τραμπ ότι καταχράστηκε το φιλανθρωπικό ίδρυμα για να πληρώνει πιστωτές των επιχειρήσεών της, για να διακοσμήσει ένα γήπεδο γκολφ και να εξασφαλίσει δωρεές εκατομμυρίων δολαρίων για την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ.

Με την αγωγή που υπέβαλε στο Ανώτατο Πολιτειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν, η εισαγγελέας ζητά να διαλυθεί το Ίδρυμα Τραμπ, να μοιραστούν σε άλλα φιλανθρωπικά ιδρύματα τα περιουσιακά του στοιχεία, ύψους 1 εκατ. δολαρίων, αλλά και να πληρώσει ο Τραμπ τουλάχιστον 2,8 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Η εισαγγελέας Άντεργουντ ζητά ακόμα να απαγορευτεί στον πρόεδρο, στους δύο μεγαλύτερους γιους του και την κόρη του, Ιβάνκα, να αναλαμβάνουν ηγετικές θέσεις σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της Νέας Υόρκης.

«Όπως δείχνει η έρευνα, το Ίδρυμα Ντόναλντ Τ. Τραμπ δεν ήταν παρά ένα καρνέ επιταγών για τις πληρωμές του κ. Τραμπ ή των επιχειρήσεών του προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, ανεξαρτήτως του σκοπού ή της νομιμότητάς τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!