Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Αγανάκτηση στην Ισπανία με τα κρουαζιερόπλοια
[NewPost]: Αγανάκτηση στην Ισπανία με τα κρουαζιερόπλοια

[NewPost]: Αγανάκτηση στην Ισπανία με τα κρουαζιερόπλοια

Το «Symphony of the Seas» έφτασε για πρώτη φορά σε ισπανικό λιμάνι φέτος την άνοιξη και προκάλεσε αντιδράσεις. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου μήκους 362 μέτρων με 3.000 καμπίνες, 40 εστιατόρια και 23 πισίνες.

Μπορεί οι περισσότερες κρουαζιέρες να γίνονται στην Καραϊβική αλλά και στην Ισπανία ο αριθμός των επισκεπτών από κρουαζιερόπλοια διπλασιάστηκε τα τελευταία δέκα χρόνια χωρίς όμως η χώρα να έχει προετοιμαστεί καταλλήλως. Η Ισπανία με πληθυσμό 46 εκατομμυρίων υποδέχθηκε την προηγούμενη χρονιά 82 εκατομμύρια τουρίστες. Τα 9 εκaτομμύρια εξ αυτών ήταν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων.

«Ο τουρισμός από τα κρουαζιερόπλοια δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτόν που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα στο Ελ Αρενάλ», λέει ο ακτιβιστής Μπιελ Μπαρσελό, ο οποίος, όπως λέει, δεν μπορεί να συνηθίσει τους μεθυσμένους Γερμανούς που κάνουν φασαρίες. «Οι τουρίστες από τα πλοία είναι πιο ήρεμοι» συμπληρώνει.

Η Ισπανία χρειάζεται τον τουρισμό

Όλο και περισσότερα «αντιτουριστικά» κινήματα δίνουν την εντύπωση ότι οι τουρίστες δεν είναι πια ευπρόσδεκτοι στις Βαλεαρίδες Νήσους και την Καταλονία. «Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση», λέει ο ειδικός σε θέματα τουρισμού Χόρντι Βιγιάρτ. «Αλλά πρέπει να ρυθμίσουμε την κατάσταση καλύτερα και να μην στέλνουμε δεκάδες λεωφορεία το ένα πίσω από το άλλο στο λιμάνι της πόλης, να προκαλούμε μποτιλιάρισμα και να αυξάνουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση».

Τα περισσότερα πλοία αγκυροβολούν στη Μαγιόρκα και τη Βαρκελώνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!