Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αυξήθηκε κατά 1,9% το ΑΕΠ της Γερμανίας
[NewPost]: Αυξήθηκε κατά 1,9% το ΑΕΠ της Γερμανίας

[NewPost]: Αυξήθηκε κατά 1,9% το ΑΕΠ της Γερμανίας

Mε ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται το ΑΕΠ της Γερμανίας , προσφέροντας ασφαλή αποδεικτικά στοιχεία για τη βελτίωση της οικονομικής υγείας της Ευρωζώνης, συνολικά.

Συγκεκριμένα, το 2016 η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης αναπτύχθηκε με τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων πέντε χρόνων, ενώ αυτή η τάση εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα και φέτος, χάρη στην αύξηση των δαπανών τόσο από τον ιδιωτικό όσο και από τον δημόσιο τομέα.

Το 2016 το ΑΕΠ ενισχύθηκε 1,9%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της Γερμανίας, με την αρωγή των χαμηλότατων επιτοκίων, των κρατικών δαπανών και των τεράστιων προσφυγικών ροών, που συνέτειναν στην εκτίναξη της ζήτησης. Συνολικά από το πρώτο τρίμηνο του 2011 έως το τρίτο του 2016 το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε 6,7%. Ο συνδυασμός των ανωτέρω παραγόντων λειτούργησε αντισταθμιστικά προς τις ασθενέστερες εξαγωγές, οι οποίες επί χρόνια αποτελούσαν τον πυλώνα μιας οικονομίας όπου η μεταποίηση αντιστοιχεί σχεδόν στο ένα πέμπτο της συνολικής παραγωγής της.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Γερμανίας, το τέταρτο τρίμηνο του 2016 προβλέπει ανάπτυξη 0,5% στη Γερμανία, μετά το 0,2% το προηγούμενο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, η ιδιωτική κατανάλωση στη Γερμανία ενισχύθηκε 2%, συνεισφέροντας 1,1% στον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας εν γένει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!