Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αύξηση αναμένεται φέτος στην παραγωγή ελαιολάδου
[NewPost]: Αύξηση αναμένεται φέτος στην παραγωγή ελαιολάδου

[NewPost]: Αύξηση αναμένεται φέτος στην παραγωγή ελαιολάδου

Ανοδικά κινείται κατά τη φετινή χρονιά η εγχώρια παραγωγή ελαιολάδου , καθώς σημειώνεται αύξηση 3,3% στους 310.000 τόνους, σύμφωνα με μελέτη της IBHS ΑΕ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Νικολαΐδη , Economic Research & Sectoral Studies Senior Analyst, την περίοδο 2014/2015 η εγχώρια παραγωγή ανέκαμψε, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 127% στο επίπεδο των 300.000 τόνων.

Η άνοδος αυτή επέτρεψε την ενίσχυση των εξαγωγών, με αποτέλεσμα το 2015 να εξαχθούν συνολικά 149.000 τόνοι, αξίας 544,7 εκατ. ευρώ, όγκος αυξημένος κατά 81.800 τόνους από το προηγούμενο έτος.

Την τρέχουσα περίοδο 2015/16 παρατηρείται αύξηση της παραγωγής σε όλες τις κύριες παραγωγικές χώρες της ΕΕ, με τη διεθνή ζήτηση να παραμένει ισχυρή.

Η Ισπανία εμφανίζει σημαντική ανάκαμψη στους 1,4 εκατ. τόνους (+66%), ενώ η Ιταλία υπερδιπλασίασε την παραγωγή της στους 470.000 τόνους.

Ωστόσο, τα ελληνικά ελαιόλαδα εξακολουθούν να πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές έναντι των προϊόντων των ανταγωνιστικών χωρών, για λόγους που σχετίζονται κυρίως με τα χαμηλά ποσοστά τυποποίησης, ενώ τη φετινή χρονιά παρατηρείται τάση υποχώρησης των τιμών σε όλες τις κύριες παραγωγικές χώρες.

Αναλυτικά, η μέση τιμή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην Ελλάδα στα τέλη του περασμένου Μαΐου έφτασε στα 2,9 ευρώ το κιλό (-6,1% σε ετήσια βάση).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!