Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προτείνει ο ESM
[NewPost]: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προτείνει ο ESM

[NewPost]: Αυτά είναι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος που προτείνει ο ESM

Εμπιστευτικό έγγραφο έξι σελίδων με τις προτάσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal, βάσει των οποίων υπολογίζεται πως μέχρι το 2060 αυτό θα έχει μειωθεί κατά ένα πέμπτο.

Στο έγγραφο που έχει ημερομηνία την 25η Νοεμβρίου, αναφέρονται κατά βάση τα μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Ο ESM προτείνει κυρίως την επέκταση ορισμένων ωριμάνσεων, καθώς και το «κλείδωμα» επιτοκίων σε μερικά δάνεια, ώστε να προστατευτούν από πιθανές μελλοντικές αυξήσεις. Ο συνολικός αντίκτυπος αυτών των μέτρων έως το 2060 είναι η μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ κατά 21,8%. Δηλαδή από το 176,9% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, θα μειωθεί βάσει των εκτιμήσεων του ESM στο 155,1% του ΑΕΠ. Πάντως, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας προειδοποιεί πως ο τελικός τους αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

«Το εν λόγω έγγραφο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης και έρχεται ως απάντηση στην εντολή που έλαβε ο Μηχανισμός στις 25 Μαΐου, ώστε να εργαστεί μεσοπρόθεσμα σε ένα πρώτο πακέτο μέτρων ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ESM.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!